De start- en finishlocatie is ook nu weer aan de Zijldijk ter hoogte van de Baanderij. Op de foto de start van het NK Sprint voor mannen in 2021.
De start- en finishlocatie is ook nu weer aan de Zijldijk ter hoogte van de Baanderij. Op de foto de start van het NK Sprint voor mannen in 2021. Foto: Corrie van der Laan

Publiek weer welkom bij Triathlon Leiderdorp

Sport

Bij de 29ste editie van de Triathlon Leiderdorp, op zondag 21 augustus, is publiek weer als vanouds welkom. De start- en wissel- en finishlocatie voor alle onderdelen is aan de Zijldijk, ter hoogte van woonboulevard De Baanderij. De toegang is gratis.

De Leiderdorpse Triathlon is voor alle triatleten; topsport wordt gecombineerd met breedtesport. Er is de keuze uit drie afstanden: de sprint (750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen), de standaardafstand (1.500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen) en de 1/3 afstand (1.300 meter zwemmen, 63 kilometer fietsen en 15 kilometer hardlopen). Op alle afstanden doen zowel toppers als recreanten mee, en alles daartussenin.

Het zwemmen gebeurt in de rivier De Zijl, naast de Baanderij. Het fietsparcours is uitgezet over het gladde asfalt van de N445 die vanzelsprekend voor de gelegenheid afgesloten wordt voor alle verkeer. De looprondes gaan over fietspaden langs de wijken Driegatenbrug, Buitenhof en Leyhof.        

Het eerste startschot, voor de 1/3 afstand, klinkt al om half 9 ’s ochtends. Een half uurtje later beginnen de deelnemers aan de standaardafstand aan hun zwemonderdeel. De sprint gaat om kwart over 11 van start. 

In de middag zijn de wedstrijden voor de landelijke competities voor teams. De top van Nederland in de Eredivisie triatlon strijdt dan om de prijzen. Spektakel ten top. De dames starten om kwart voor 2, de heren om 3 uur.

Zoals voor corona ook gebruikelijk was, zal het rond de start-, finish- en wissellocatie gezellig toeven zijn. Met muziek en kraampjes met eten en drinken, koffie, een frituur en een ijskar. Ook zullen er verschillende stands met sportattributen zijn. En natuurlijk  is er een speaker die live verslag doet van alle prestaties.

Uit de krant