Logo leiderdorpsweekblad.nl
Robin Bakker, Marloes de Groot, Gwen Haasnoot, Lars Husken, Guusje van Leeuwen, Ivo Ridder, Quinn Theunissen, Kim Breedveld, Ruben van de Bosch en Lilian van Herwijnen zijn de kampioenen van B1. Links coach Klaas Bosman (niet op de foto: Mitchell de Boer).
Robin Bakker, Marloes de Groot, Gwen Haasnoot, Lars Husken, Guusje van Leeuwen, Ivo Ridder, Quinn Theunissen, Kim Breedveld, Ruben van de Bosch en Lilian van Herwijnen zijn de kampioenen van B1. Links coach Klaas Bosman (niet op de foto: Mitchell de Boer). (Foto: Frans van Herwijnen)

Velocitas B1 plaatst zich met kampioenschap voor NK zaalkorfbal

  Sport

Het was afgelopen zaterdag alvast even feest bij korfbalvereniging Velocitas uit Leiderdorp. Velocitas B1 werd kampioen door KZ Danaïden met 7 - 17 te verslaan. Met het kampioenschap plaatsen de Leiderdorpers zich voor het Nederlands Kampioenschap eerste klasse in de zaal.

Het talententeam onder leiding van Klaas Bosman en Mitchell de Boer tonen zich al het hele jaar heer en meester in de zaal. Elke wedstrijd werd gewonnen, vaak met ruime cijfers. Toch is een kampioenswedstrijd altijd een wedstrijd op zich, waardoor er toch wat gespannen gezichtjes te bespeuren waren onder de spelers. Na een helft korfbal is de voorsprong daar maar de winst nog niet zeker: 3 - 7.

Gelukkig heeft dit team ervaring met het spelen van dit soort wedstrijden. Coaches Klaas en Mitchell wisten in 2017 al twee keer de nationale titel in de eerste klasse C te pakken. Een groot deel van dat team is nu ook weer van de partij.

Die ervaring werpt zijn vruchten af. In de tweede helft laat Velocitas B1 duidelijk zien dat het recht heeft op een NK ticket. KZ Danaïden kan bij vlagen alleen maar toekijken hoe Velocitas het spel maakte. Het talententeam van Velocitas speelt zich op overtuigende wijze naar het kampioenschap én plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap in de zaal. Het wordt uiteindelijk 7 - 17 voor de Leiderdorpers.

Het NK korfbal vindt plaats op 6 april in Harderwijk. Of coaches en spelers het kunstje van twee jaar geleden kunnen herhalen is nog even afwachten. Maar een derde NK in twee jaar tijd is al een mijlpaal waar de club uit Leiderdorp trots op is.

Meer berichten