De start van het NK Sprint voor mannen tijdens de Baanderij Triathlon Leiderdorp van vorig jaar. | Archieffoto: C. v.d. Laan
De start van het NK Sprint voor mannen tijdens de Baanderij Triathlon Leiderdorp van vorig jaar. | Archieffoto: C. v.d. Laan Foto: Corrie van der Laan

Leiderdorp zondag in teken van Triathlon

Algemeen

Honderden triatleten uit het hele land komen aanstaande zondag, 21 augustus, in actie bij de 29ste editie van de Baanderij Triathlon Leiderdorp.

Het startschot voor de 1/3 afstand (1.300 meter zwemmen, 63 kilometer fietsen en 15 kilometer hardlopen) klinkt al om half 9 ’s ochtends. Een half uurtje later beginnen de deelnemers aan de standaardafstand (1.500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen) aan hun zwemonderdeel. De sprint (750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen) gaat om kwart over 11 van start.

Om half 1 start de stayersprintwedstrijd (een sprint waarbij bij het fietsonderdeel stayeren is toegestaan) voor herenteams uit 4e divisie. Later in de middag zijn de landelijke eredivisieteams aan de beurt voor hun stayersprintwedstrijd. De dames starten om kwart voor 2, de heren om 3 uur.

Het zwemmen gebeurt in de rivier De Zijl, naast de Baanderij. Het fietsparcours is uitgezet over het gladde asfalt van de N445.  De looprondes gaan over fietspaden langs de wijken Driegatenbrug, Buitenhof en Leyhof.        

De start- en wissel- en finishlocatie voor alle onderdelen is aan de Zijldijk, ter hoogte van woonboulevard De Baanderij. Publiek is welkom en de toegang is gratis.


Afsluitingen

In verband met de Triathlon moeten bewoners en bezoekers van de straten op en rond het parcours rekening houden met wegafsluitingen.

De Zijldijk ter hoogte van de Baanderij is vanaf zaterdag 20 augustus 18.00 uur afgesloten. Zondag 21 augustus rond 6.00 uur gaat de Zijldijk het hele stuk tussen de Splinterlaan en de Rietschans dicht. Tussen 7.00 en 15.30 uur komt daar het stuk tussen de Rietschans en de Nieuweweg bij, de verkeersregelaars laten alleen aanwonenden en hulpdiensten door.

Van 7.30 uur tot 16.30 uur wordt de Nieuweweg afgesloten evenals de N445 vanaf de rotonde op de kruising met de N446 tot de rotonde bij Roelofarendsveen.

Zondag om 18.00 uur worden alle wegen weer vrijgegeven.

Ook het vaarverkeer moet rekening houden met de Triathlon. Van 7.00 uur tot 15.00 uur is het vaarwater tussen de Zijlbrug en de Spanjaardsbrug geheel gestremd. Tussen de wedstrijden door is er beperkte doorvaart mogelijk van ca. 9.15 tot 10.30 uur en ca. 11.15 tot 12.00 uur.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant