Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>KPN regiodirecteur Jeroen van der Jagt (links) en wethouder Rik van Woudenberg hebben net het bord onthuld waarop over de aanleg van glasvezel wordt aangekondigd.</p>

KPN regiodirecteur Jeroen van der Jagt (links) en wethouder Rik van Woudenberg hebben net het bord onthuld waarop over de aanleg van glasvezel wordt aangekondigd.

(Foto: PR)

Leiderdorp krijgt KPN glasvezel

Leiderdorpers kunnen in het voorjaar van 2023 gebruik maken van supersnel internet. KPN gaat glasvezel aanleggen door vrijwel de hele gemeente. Over ruim een jaar moeten 13 duizend woningen en bedrijfspanden in Leiderdorp een aansluiting op hebben op het KPN glasvezelnetwerk.

Maandagochtend 28 februari onthulden KPN regiodirecteur Jeroen van der Jagt en wethouder Rik van Woudenberg op de hoek van de Engelendaal en de Laan van Berendrecht een bord waarop de werkzaamheden worden aangekondigd.

Van Woudenberg is blij dat KPN haar glasvezelnetwerk uitbreidt naar Leiderdorp. “Een goede internetverbinding wordt steeds belangrijker. Dat geldt voor organisaties, maar ook zeker voor mensen thuis. Dat merkten we bijvoorbeeld in de coronaperiode, toen veel mensen thuis werkten en dus afhankelijk waren van het internet op hun thuiswerkplek.”

Om gebruik te kunnen maken van het KPN glasvezelnetwerk is het niet noodzakelijk KPN als internetprovider te hebben. Ook andere providers kunnen hun diensten aanbieden via de KPN kabel. Daarvoor betalen ze dan een vergoeding aan KPN. Van der Jagt verwacht dat de Leiderdorpers daar binnenkort meer informatie over krijgen van hun internetaanbieders.

De glasvezelkabels worden aangelegd door VolkerWessels Telecom. Het is de bedoeling dat het werk voor de zomer begint en in het voorjaar van 2023 klaar is. Inwoners worden vooraf geïnformeerd als VolkerWessels Telecom bij hen in de buurt aan de slag gaat.

Meer berichten