Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Volvo FH4 500 van Chris Sollie. | Foto: PR Truckstar
De Volvo FH4 500 van Chris Sollie. | Foto: PR Truckstar (Foto: PR Truckstar)

Leiderdorper Chris Sollie heeft een van de mooiste trucks in Nederland

24 finalisten zijn er voor de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland, die komende zaterdag plaats vindt. Een van die 24 is de vrachtwagen van Leiderdorper Chris Sollie. Deze doet mee in de categorie Zeecontainertransport.

Gewoonlijk vindt de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland plaats tijdens het Truckstar Festival op TT Circuit in Assen. Vanwege de coronacrisis kan dat feest echter niet doorgaan. Maar de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland gaat wel door. De deelnemende trucks komen bij elkaar op een afgesloten terrein in de omgeving van Zwolle.

De 24 finalisten voor de verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland zijn gekozen door de lezers van het Truckstar Fotojaarboek, dat wordt uitgegeven door Truckstar, het Nederlandstalige chauffeurstijdschrift dat de verkiezing organiseert. Eigenaars van vrachtwagens mogen hiervoor zelf een foto insturen. De trucks zijn verdeeld over acht categorieën, zoals geconditioneerd vervoer, speciale voertuigen en tanktransport. In elke categorie nomineerden de lezers drie trucks. 

Alle vrachtwagens zijn werkauto’s waar dagelijks mee gereden wordt. Zo rijdt Chris Sollie met zijn Volvo FH tussen de Rotterdamse haven, waar hij zeecontainers ophaalt, naar allerlei bestemmingen in de Benelux en Duitsland. Dat neemt niet weg dat elke vrachtwagen door zijn eigenaar en chauffeur voor de verkiezing in perfecte staat wordt gebracht. Gebruikssporen worden verwijderd en deukjes of onvolkomenheden worden zoveel mogelijk weggewerkt. Het komt zelfs voor dat een truck of een trailer kort voor de verkiezing nog even naar de spuiter gaat. En vanzelfsprekend wordt er gepoetst tot in de perfectie.

Een vakjury bepaalt op zaterdag 24 juli welke truck de mooiste van Nederland is. Op zaterdagavond vanaf 20.00 wordt de uitslag bekend gemaakt. De prijsuitreiking en de bekendmaking van de grote winnaar is te volgen via een livestream op de Facebookpagina van Truckstar.

Eigenrijder Chris Sollie (28) haalde het Truckstar Fotojaarboek al eens eerder met zijn vorige Volvo FH. Sinds februari heeft hij een nieuwe FH, die nòg mooier is. Hij maakt kans op de eerste prijs in de categorie Zeecontainertransport en op de algehele overwinning. 

Meer berichten