Altijd gezellig aan jubilerende Brandwacht
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Directeur-bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen feliciteert zijn huurders met het 20-jarig jubileum van de Brandwacht.
Directeur-bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen feliciteert zijn huurders met het 20-jarig jubileum van de Brandwacht. (Foto: J.P.Kranenburg)
Wijknieuws

Altijd gezellig aan jubilerende Brandwacht

Twintig jaar geleden werden de seniorenappartementen van woningcorporatie Rijnhart Wonen aan de Brandwacht in de Leiderdorpse wijk Leyhof opgeleverd en namen de eerste huurders hun intrek. Die mijlpaal werd woensdagmiddag 9 september gevierd met een gezellig samenzijn in de binnentuin, compleet met koffie, gebak, hapjes en drankjes.

Directeur-bestuurder Chrétien Mommers van Rijnhart Wonen en burgemeester Laila Driessen openden de middag waarop vrijwel alle bewoners aanwezig waren. Opvallend veel van de 55-plussers die in 2000 in het toen gloednieuwe appartementencomplex trokken, wonen er nog steeds. Vandaar dat verreweg de meeste bewoners nu 75-plus zijn. En ze willen er nooit meer weg. “Het is hier gewoon fijn, altijd gezellig”, zo verklaart een bewoonster van het eerste uur.

Burgemeester Driessen prees de bewoners onder aanvoering van Nelie Gordijn die de middag hadden georganiseerd. “Vrijwilligers als u, die het leuk maken voor anderen, zijn belangrijk voor Leiderdorp.” Mommers had nog een cadeautje voor alle bewoners: Rijnhart Wonen schenkt nog twee mooie plantenbakken om de binnentuin mee op te fleuren. 

Meer berichten