Logo leiderdorpsweekblad.nl
Onder de huurders die zaterdag hun sleutel kregen, zijn ook John Wijfjes en Peter Saaro. Zij woonden de afgelopen jaren in een koopflat op de Santhorst in Leiderdorp maar wilden een wat kleiner en nieuwer appartement. Het appartement op de vijftiende verdieping van de woontoren was precies wat zij zochten.
Onder de huurders die zaterdag hun sleutel kregen, zijn ook John Wijfjes en Peter Saaro. Zij woonden de afgelopen jaren in een koopflat op de Santhorst in Leiderdorp maar wilden een wat kleiner en nieuwer appartement. Het appartement op de vijftiende verdieping van de woontoren was precies wat zij zochten. (Foto: J.P. Kranenburg)
woningbouw

Huurders woontoren Bij de Zijl krijgen sleutel

Voor de huurders van de 104 vrije sector appartementen in de gloednieuwe woontoren op de hoek van de Engelendaal en de Oude Spoorbaan in Leiderdorp was 16 mei een bijzondere dag: zij kregen de sleutel van hun toekomstige woning.

Om te voorkomen dat de huurders elkaar in de weg liepen, kregen ze allemaal een vaste tijd toebedeeld om hun sleutel op te halen en hun woning te inspecteren. Daarna moesten ze weer vertrekken. Pas vanaf de namiddag konden ze naar eigen goeddunken terecht in hun nieuwe appartement.

De woontoren in het nieuwbouwwijkje Bij de Zijl is met zijn 73 meter het hoogste gebouw in de regio. De eerste heipalen gingen in de zomer van 2018 de grond in.

Bij de Zijl is verrezen op de plek waar vroeger de onderwijsgebouwen van het ROC stonden. Behalve de torenflat zijn hier ook 42 eengezinswoningen gebouwd die inmiddels bewoond zijn. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een deels drie, deels vier verdiepingen hoog appartementengebouw met 36 huurappartementen in de sociale sector die eigendom zijn van woningcorporatie Rijnhart Wonen. Deze appartementen worden naar verwachting komende maand opgeleverd.


Meer berichten