Blauwe zone bij gemeentehuis, binnenkort ook aan Splinterlaan | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Voor de parkeerplaatsen bij het gemeentehuis staat sinds vorige week een blauwe streep.
Voor de parkeerplaatsen bij het gemeentehuis staat sinds vorige week een blauwe streep. (Foto: J.P. Kranenburg)

Blauwe zone bij gemeentehuis, binnenkort ook aan Splinterlaan

Leiderdorp heeft er vorige week een blauwe zone bij gekregen: het parkeerterrein bij het gemeentehuis. Binnenkort krijgen ook enkele parkeerplaatsen aan de Splinterlaan zo'n parkeerbeperking.   

Bij het gemeentehuis mag je nu van maandag tot en met vrijdag in de ochtend van 7.00 tot 12.00 uur niet langer dan twee uur parkeren. Reden voor het invoeren van de parkeerbeperking is dat bezoekers vaak moeite hebben om een plekje te vinden. Tegelijkertijd staan er vaak auto's van niet-bezoekers. Doordat parkeerders alleen in de ochtend een parkeerschijf moeten gebruiken, hebben bezoekers van bijvoorbeeld de raadsvergaderingen, die 's avonds zijn en als regel langer dan twee uur duren, er geen last van. Gemeenteambtenaren kunnen parkeren op het parkeerdak.

Ook aan de Splinterlaan ter hoogte van Steenbakkerslaan en de Meijelaan komt binnenkort een blauwe zone. Dat op verzoek van de winkeliers die hier zijn gevestigd. Zij gaven aan dat klanten wegblijven omdat ze vaak niet vlakbij kunnen parkeren.Het is de bedoeling dat langs vier parkeerplaatsen de blauwe streep komt die aangeeft dat een parkeerschijf gebruikt moet worden. De parkeerbeperking aan de Splinterlaan gaat zes dagen in de week gelden, van maandag tot en met zaterdag, tussen 9.00 en 19.30 uur. De maximale parkeertijd is dan twee uur.

Leiderdorp had tot vorige week alleen blauwe zones bij winkelcentrum Santhorst en in de Hoofdstraat.


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>