Logo leiderdorpsweekblad.nl
V.l.n.r. staand Tjeerd Neumann (directeur brandweerzorg), Arno Sormani, Michael van Biezen, burgemeester Laila Driessen, Frank Arnoldus en Edo Groenendijk (clustermanager). Op de voorgrond v.l.n.r. Wouter Verbiest en Peter Marsé.
V.l.n.r. staand Tjeerd Neumann (directeur brandweerzorg), Arno Sormani, Michael van Biezen, burgemeester Laila Driessen, Frank Arnoldus en Edo Groenendijk (clustermanager). Op de voorgrond v.l.n.r. Wouter Verbiest en Peter Marsé. (Foto: PR)

Onderscheidingen, diploma's en afscheid op korpsavond brandweer

De Leiderdorpse brandweer hield zaterdag 14 december zijn jaarlijkse korpsavond in de kazerne aan de Simon Smitweg. Traditiegetrouw een avond waarop diploma's en onderscheidingen worden uitgereikt en afscheid genomen wordt van vertrekkende collega's.

Dit keer waren er diploma's voor aspiranten Almerik Grimbergen, Ivonne van Velthuizen, David de Wit en Gerard Ouwerkerk die werden bevorderd naar Manschap.

Daarna was het tijd stil te staan bij het afscheid van Rick Melissen die na drie jaar de overstap maakt naar brandweer Wassenaar. Ook Michael van Biezen werd in het zonnetje gezet; hij vierde zijn koperen jubileum als brandweerman.

Koninklijke onderscheidingen

Burgemeester Laila Driessen, altijd eregaste op de korpsavonden, mocht vervolgens vier Koninklijke onderscheidingen opspelden. Frank Arnoldus, Wouter Verbiest, Peter Marsé en Arno Sormani zijn alle vier benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Voor Arnoldus was de aanleiding zijn aanstaande vertrek; hij gaat de Leiderdorpse brandweer na achttien jaar trouwe dienst verlaten. Verbiest is 20 jaar brandweerman en 20 jaar vrijwilliger, Marsé zet zich al 27 jaar in als vrijwilliger en ploegchef Sormani is al 27,5 jaar actief als brandweerman.

Na dit officiële deel was het tijd voor de groepsfoto's en felicitaties. Waarna er nog lang is gefeest.

Meer berichten