De Straatjutters startten dit keer bij het onderkomen van de Dierenambulance aan de Draadbaan.
De Straatjutters startten dit keer bij het onderkomen van de Dierenambulance aan de Draadbaan. Foto: PR

Straatjutters maken Baanderij schoon

Algemeen

De Leiderdorpse Straatjutters hebben vrijdag 16 augustus zwerfafval opgeruimd op de De Baanderij.

De vrijwillige schoonmakers waren uitgenodigd door de Dierenambulance & Vogelasiel Regio Leiden om op de Draadbaan nr14 te starten aan een zwerftocht over het Leiderdorpse bedrijventerrein. De enthousiaste uitleg over het werk van de Dierenambulance bij de koffie vooraf was zo aanstekelijk dat deze vanuit de Straatjutvrijwilligers zelfs een nieuwe vrijwilliger voor de dierenambulance heeft opgeleverd.
De Straatjutters hebben met een groep van twaalf mensen, gewapend met grijpers, in een uur tijd een flink deel van De Baanderij opgeruimd. Er lagen vooral veel blikjes deze keer en er was veel plastic van verpakkingsmateriaal. En natuurlijk weer héél veel sigarettenpeuken; het is duidelijk dat het nog lang niet bij iedereen bekend is dat ook deze heel schadelijk zijn voor het milieu, dat er onder andere plastic in zit.
Iedereen die ook wil helpen het zwerfafval op te ruimen, kan terecht op de website van de Straatjutters Leiderdorp: straatjuttersleiderdorp.jouwweb.nl of op de Facebookpagina Straatjutters Leiderdorp.
 

Uit de krant