De mannen van Alecto verloren zondag maar weten zich wel zeker van promotie.
De mannen van Alecto verloren zondag maar weten zich wel zeker van promotie. Foto: Johan Kranenburg

Overwinningenreeks Alecto ten einde

Algemeen

Na zeventien overwinningen op rij (sinds november 2017) heeft Alecto zondag een nederlaag geleden in de Eerste Klasse B. De enige ploeg die de Leiderdorpers eerder dit seizoen had verslagen, bleek ook gisteren in de Bloemerd te sterk met het minieme verschil (0-1). Ring Pass heren 1 kroonde zich door deze overwinning tot kampioen.

De wedstrijd zelf had in de eerste helft vooral veel spanning om het lijf. De thuisploeg startte sterk en dwong al snel de eerste strafcorner af. De afscheid nemende Hugo van Donselaar nam de corner, maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper van Ring Pass. Ring Pass kwam beter in het spel en creëerde een aantal kleine kansen en strafcorners. Bij de eerste strafcorner kon Jerome van Donk zijn doelman nog assisteren door de bal van de lijn te halen, maar bij de tweede strafcorner was het raak voor de gasten. Dit was tevens de ruststand.

Na de rust ontspon zich een veel leuker duel. Beide ploegen namen meer risico en dit resulteerde in veel ruimtes achter beide defensies. Alecto kreeg vier opgelegde kansen, maar de aanvallers hadden het vizier niet scherp. Het duel werd ontsierd door een aantal kaarten (inclusief rood) terwijl de sfeer in het veld niet slecht was. Stijn Klop kreeg tien minuten voor tijd nog de grootste kans, maar voor open goal kon hij de bal niet goed aannemen en kwam de bal op zijn voet. Aan de andere kant kreeg ook Ring Pass nog een aantal mogelijkheden, maar ook zij sprongen slordig met hun kansen om. Zodoende bleef de score ongewijzigd en na het eindsignaal kon Ring Pass de champagne ontkurken.

Bij Alecto was er geen sprake van mineur, aangezien met de promotie de doelstelling al was bereikt. Wel namen Alexander Thomas, Hugo van Donselaar, Pax Looij en Eduard Elias afscheid van Heren 1 en zij werden bedankt voor de bewezen diensten. Ook Hidde Kuijers nam na vier seizoenen als assistent-coach afscheid van Heren 1.

Volgende week speelt Alecto uit bij Goen-Geel in Wassenaar de laatste wedstrijd van het seizoen. De afslag is om 14.45 uur.

Twee spelers van Ring Pass proberen Dominique van Nieuwenhuize af te stoppen.
Bart Zoutendijk is zijn tegenstander te vlug af.