Logo leiderdorpsweekblad.nl
Groep 8 van de Regenboog in de fonkelnieuwe aula. Linksachteraan staat locatieleider Carla Kerner.
Groep 8 van de Regenboog in de fonkelnieuwe aula. Linksachteraan staat locatieleider Carla Kerner. (Foto: C. v.d. Laan)
Onderwijs

Regenboog trapt nieuw schooljaar af in vernieuwd gebouw

Het was flink aanpoten, maar het is gelukt: de Leiderdorpse PC basisschool Regenboog kon het nieuwe schooljaar starten in het totaal vernieuwde gebouw aan de Marjoleintuin.

Helemaal klaar is de renovatie nog niet. De naam Regenboog moet nog op de pui gezet worden en hier en daar zijn nog wel wat meer puntjes op de i nodig. "Maar we wilden heel graag terug in onze eigen school", zegt directeur Carla Kerner.

Sinds eind vorig jaar was de Regenboog ondergebracht in noodlokalen op het schoolplein. Best te doen voor tijdelijk al was het wel soms wat behelpen. En het is niet voor niets geweest. Iedereen, kinderen, ouders en leerkrachten, vindt het vernieuwde gebouw prachtig, weet Kerner.

Het scholencomplex in de Voorhof, waarin behalve de Regenboog ook de openbare basisschool De Hasselbraam en peuter- en naschoolse opvang van Floreokids zijn gevestigd, heeft in de eerste helft van dit jaar een ingrijpende opknapbeurt gehad. Het veertig jaar oude gebouw is aan de buitenkant helemaal gestript en voorzien van een nieuw dak en nieuwe gevels. Het binnenklimaat is verbeterd door aanpassingen aan de isolatie en luchtcirculatie. Een aantal binnenmuren is verplaatst waardoor de kinderopvang heeft iets meer ruimte heeft gekregen. Tussen de beide basisscholen is een groot speellokaal gecreëerd met aan beide zijden wegschuifbare wanden. "Zo kan je bijvoorbeeld bij een gezamenlijk kerstviering een hele grote ruimte maken."

Behalve de Regenboog is ook Floreokids – dat eveneens een ruim half jaar in noodgebouwen zat – terugverhuisd. De Hasselbraam is sinds eind november vorig jaar onder gebracht in gebouw Doesmeer aan de Hoogmadeseweg en blijft daar de eerste vijf weken van het schooljaar. "Wij hebben onze eerste dag in het vernieuwde gebouw op 26 september. Nu zou het ook nog niet kunnen; het schoolplein aan onze kant is nog een troep en ook in de school moet het nodige gebeuren", aldus intern begeleider Xandra Mahieu van De Hasselbraam .

Meer berichten