Youri Poslawsky
Youri Poslawsky Foto: Youri Poslawsky

Lezing: Achtergronden over het opsporen van olie en gasvelden, door: Youri Poslawsky

dinsdag 23 april 2024 20:00 tot 23:30

Ondanks de energietransitie, zijn we voorlopig nog niet van het gas en de olie af. Hoewel de exploratie naar nieuwe velden wat op een laag pitje is komen te staan, wordt er nog steeds gezocht om de transitieperiode te kunnen overbruggen. De lezing zal gaan over enkele aspecten van die zoektocht naar koolwaterstoffen in onze ondergrond, zoals moedergesteente, begravingsgeschiedenis, rijpheid, generatie, migratie, reservoir en de risico analyse voor succes.

LVGA-Rijnland is een afdeling van de Landelijke Vereniging voor Geologische Activiteiten. Zij organiseert jaarlijks een aantal boeiende lezingen over aarde, klimaat en mens. Ze zijn bedoeld voor iedereen met belangstelling voor onze planeet. De lezingen worden gegeven door leden die goed zijn ingevoerd in de geologie.

Toegang is gratis. Meer informatie, zie de agenda in: http://rijnland.gea-geologie.nl 

Locatie