Tomeloosband in Hollandsche Tuyn

zondag 25 maart 2018 16:00

In het Leiderdorpse café-restaurant De Hollandsche Tuyn kan zondag 25 maart weer genoten worden van een middagje Muzikaal Tuynieren. Dit keer staat de Tomeloosband uit Leiderdorp op het podium.

De 6-koppige Tomeloosband (www.tomeloosband.nl) heeft al meerdere keren acte de précense gegeven op de Muzikaal Tuynieren zondagmiddag en komt graag terug. En het publiek ziet de feestband met een artistieke invalshoek en een waanzinnig breed repertoire altijd graag komen. Belangrijkste muziekstijlen die ze coveren zijn: Tex-Mex (liedjes van onder andere Rowwen Heze), Nederpop (natuurlijk De Dijk, The Scène), soul (veel lekkere ouwe 'stampers' van onder andere Sam Cooke en Wilson Pickett), rhythm & blues (natuurlijk Ray Charles, maar ook Van Morrison e.v.a.), Zydeco (een mix van Cajun en ouderwetse R&B zoals dit in het zuiden van de VS wordt gespeeld door onder andere Zachary Richard) en klezmer (Joodse feestmuziek). Daarnaast speelt de Tomeloos Band uiteenlopende muziek met Zuid-Amerikaanse ritmes tot prachtige luisterliedjes van Tom Waits.

De Tomeloos Band is dus zeker geen standaard feestband. Niet alleen voor wat betreft het uitgebreide en originele repertoire, maar ook in haar bezetting. Zo spelen, in plaats van gitaren, de accordeon en verschillende blaasinstrumenten een belangrijke rol.

Het optreden is van 16.00 tot ca. 18.00 uur. De toegang is gratis.

Zoals gebruikelijk kan na afloop van het optreden genoten worden van een eenvoudige maar smakelijke maaltijd voor slechts € 12,50 per persoon. De dagschotel bestaat dit keer uit kalfsentrecote, jus van rode wijn, aardappelkroketjes en gemengde groente. Vooraf reserveren is gewenst en kan via tel. (071) 541 14 64. De Hollandsche Tuyn ligt aan de Hoofdstraat 24 in Leiderdorp.

Meer info op www.dehollandschetuyn.nl of op Facebook.

Locatie