Zondag 21 april speelt Heren 1 Alecto uit bij Groen Geel. | Foto: Jeannet Koomans Foto: Jeannet Koomans

Alecto Heren 1 verliest van Hudito, 0-4

Algemeen

Uit bij Hudito in oktober 2023 was het verlies minimaal (2-1). Nu in de thuiswedstrijd was de uitslag groter, maar leken de kansen voor onze mannen ook minder. Was het kruit al verschoten bij de Silver Cup afgelopen vrijdag, die zo gemakkelijk gewonnen werd? In het eerste kwart gebeurt er eigenlijk niet heel veel. Beide partijen lijken elkaar een beetje af te tasten.

In het tweede kwart brengt een aanvaller van Hudito de bal op en speelt een medespeler aan in de cirkel, maar de bal stuitert over diens stick heen over de achterlijn. Bij het uitnemen van de bal door Alecto wordt deze door Hudito onderschept. Gelukkig kan Ties Schutte de bal weer terugveroveren. Het spel gaat weer verder. Een schot op goal wordt door keeper Duncan van der Valk goed geblokt. Meerdere aanvallen van Hudito op de helft van Alecto worden efficiënt weggewerkt. Feit blijft dat Alecto vooral op eigen helft te vinden is. Hudito haalt een corner. De lage bal heeft Duncan gemakkelijk onder controle. Een volgende corner van Hudito wordt ook afgeslagen. Evenals een knap backhandschot wat Duncan stopt.

Na de rust krijgt Hudito vleugels en door een tikkie takkie combinatie in de cirkel rolt de bal het doel in, 0-1. Daarna volgt een corner voor Hudito die weer onschadelijk gemaakt wordt. Alecto mag een lange corner nemen en creëert een mogelijkheid op goal, maar de keeper van Hudito schopt de bal hard weg. De volgende corner van Hudito spelen ze een variant die in het net vliegt, 0-2. Nadat Hudito een tijdje de bal bij de hoekvlag probeert te houden, levert dit toch een lange corner op voor Alecto. Uit deze actie kan Bart Zoutendijk voorgeven met zijn befaamde backhandslag, maar helaas gaat die hoog voor langs.

In het laatste kwart is er meer druk op Alecto. Zo redt Snelle Sem na een vergissing van een medespeler. Maar ook krijgt Alecto weer meer kansen. Freek Hehewerth stuitert een heel eind over het veld tot en met een schot op goal, maar de bal kaatst af van de keeper en raakt (bijna?) de scheidsrechter. Vervolgens ontvangt Ruben de Wolf de bal en houdt deze hoog de cirkel in, maar helaas geen goal. Echter in de laatste minuten van dit kwart kan een speler van Hudito zo doorlopen de cirkel in, geeft de bal breed aan een medespeler die de bal met een bekeken lobje over onze keeper speelt, 0-3. En of het nog niet erg genoeg was, scoort Hudito vlak daarna weer, 0-4. Dit is de eindstand.

Volgende wedstrijd

Zoals een van de vrienden van onze mannen zegt in de app: jammer, op naar de volgende wedstrijd. Zondag 21 april speelt Heren 1 Alecto uit bij Groen Geel.