De fractie gewapend met prikstokken en vuilniszakken. | Foto: PvdA-GL
De fractie gewapend met prikstokken en vuilniszakken. | Foto: PvdA-GL Foto: PvdA-GroenLinks

‘Raadsleden PvdA-GroenLinks scoren in de Bloemerd’

Algemeen

De voltallige gemeenraadsfractie van PvdA-GroenLinks heeft zich zaterdag van haar sportiefste kant laten zien. In een mum van tijd ontdeden zij, bijgestaan door partijvrijwilligers, sportpark de Bloemerd van bergen zwerfafval.

Veel tijd voor een praatje met hockeyers, korfballers en voetballers hadden zij tijdens de maandelijkse wijkactie niet. Want zien sporten doet sporten. Zo moest raadslid Sem Overduin zich halverwege verontschuldigen, want hij moest zelf voetballen: uit tegen Roodenburg in Leiden, altijd lastig.

Terwijl zijn partijgenoten een stapje extra deden, had ook raadslid Sarah van Roemburg een sportieve reden om de handenarbeid te staken. ‘Mijn dochter moet zo meteen scheidsrechtersexamen doen bij Basketbal Vereniging Leiderdorp’, zegt zij. ‘Nu ik toch in de buurt van de sporthal ben, kan ik nog gauw even een kijkje nemen. Als mijn dochter de wedstrijd goed leidt, kan zij zich voortaan ook als vrijwilliger inzetten voor de vereniging.’

Natuurspeeltuin

Ook zonder de twee sportieve raadsleden blijft er een bont gezelschap van rode (PvdA) en groene (GroenLinks) jasjes over in de Natuurspeeltuin, waar voorzitter Riny Vons en haar man Gerrit de opruimbrigade van koffie en thee voorzien. Binnenkort hopen zij in de Natuurspeeltuin ook de beschikking te hebben over een watertappunt, wat het gemeentebestuur vorig jaar heeft toegezegd.

Voordragen

Wie een idee wil voordragen voor een wijkactie kan contact opnemen met fractie-assistent Tim Brouwer de Koning (tim.ank.bdk@ziggo.nl of 06 38 03 01 52).

Uit de krant