default
default

Leiderdorp krijgt 6,7 miljoen euro voor woningbouw op De Baanderij

Algemeen

Een bedrag van 6,7 miljoen euro ontvangt Leiderdorp van het Rijk voor de bouw van 960 woningen in de deelgebieden Meijekwartier en Parkstrip in De Baanderij. De subsidie is onderdeel van de zesde tranche van de Woningbouwimpuls (WBI), die op 25 april bekend werd gemaakt.

Met de bijdrage van het Rijk wordt het mogelijk om de ontwikkeling voor de deelgebieden verder uit te werken en in uitvoering te nemen. De bouw moet uiterlijk 3 jaar na toekenning van de subsidie starten. Voor de WBI-regeling geldt dat minimaal 50 procent van de woningen betaalbaar is. Dit zijn sociale huurwoningen, middenhuur woningen en koopwoningen tot 390.000 euro.

De gemeente zal zelf ook een vergelijkbaar bedrag als cofinanciering in deze ontwikkeling steken. Wethouder Gebke van Gaal: ‘Met deze Rijksbijdrage kunnen we vervolgstappen zetten in de ontwikkeling van dit deel van de Baanderij. Bovendien levert dit een belangrijke bijdrage aan de oplossing van het woningtekort.’

De gemeenteraad krijgt later dit jaar het voorstel voorgelegd over de gemeentelijke cofinanciering bij deze Rijksbijdrage.

Uit de krant