Afbeelding
Foto: pr

Praktijk voor fysiotherapie Ommedijk zwaait Irene Grootes uit

Algemeen

Donderdagmiddag 28 maart behandelde de Irene Grootes (65) haar allerlaatste patiënt. De Leiderdorpse fysiotherapeut gaat genieten van een welverdiend pensioen. Maar ze kon donderdag niet zomaar de deur van Praktijk voor fysiotherapie Ommedijk achter zich dicht trekken. Haar collega’s hadden een grote verrassing voor haar in petto: een boottocht door het Groene Hart met alle medewerkers.

Irene Grootes startte haar eigen fysiotherapiepraktijk in 1992 aan de Merelstraat 186. Aanvankelijk samen met Mariëtte de Moes, maar al snel geheel zelfstandig als Praktijk I.L. Grootes. De praktijk groeide met de komst van Paul de Winter, Tanja Engberts en Roel van Oord uit tot een bekende fysiotherapiepraktijk.

In het eerste decennium van deze eeuw ontstond het plan om samen met de praktijk van Ingrid van Vliet en Maarten de Fockert een moderne nieuwe fysiotherapiepraktijk met een mooie, grote oefenzaal neer te zetten in de nieuwbouw van gezondheidscentrum De Ommedijk. Zo’n oefenzaal was voor Irene altijd al een droom geweest; daarmee zou ze haar patiënten nog beter kunnen helpen.

In eerste instantie zouden de twee praktijken onafhankelijk blijven, maar al snel bleek er een zodanige klik te zijn dat ze in november 2011 samengingen tot de Praktijk voor fysiotherapie Ommedijk. Het bleek een groot succes. De praktijk groeide enorm en telt momenteel negentien fysiotherapeuten en drie administratieve medewerkers.

Passie

Voordeel aan zo’n grote praktijk is dat Irene zich nog meer kon toeleggen op haar passie: fysiotherapie bij ouderen. De persoonlijke en betrokken benadering stonden daarin centraal. Zo heeft ze vele jaren medisch fitnessgroepen voor ouderen verzorgd. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in fysiotherapie bij kaakproblemen.

Begin 2022 ging Irene het al iets rustiger aan doen door terug te treden als maatschap-lid. Ze bleef nog wel met heel veel plezier de patiëntenzorg doen, tot ze vorige week donderdag ook daar een streep onder zette. Na ruim 40 jaar werken als fysiotherapeut is het tijd voor andere leuke dingen!

Uit de krant