Jan Stevers en Jan Huisman. | Foto: CDA Leiderdorp
Jan Stevers en Jan Huisman. | Foto: CDA Leiderdorp Foto: CDA

Nieuwe raadsleden voor CDA, waaronder oud-fractievoorzitter

Algemeen

Het CDA Leiderdorp draagt Jan Huisman en Jan Stevers voor als nieuwe raadsleden. Zij zijn opvolgers van Medea Hempen en Mirjam van der Stelt, die begin maart hun vertrek aankondigden wegens persoonlijke omstandigheden.

Volgens het bestuur zijn Jan Huisman en Jan Stevers allebei ervaren CDA-leden, ‘die de ingezette koers van de fractie zullen voortzetten.’ De verwachting is dat ze beiden in de raadsvergadering van 8 april formeel worden benoemd. 

Jan Huisman, al zes jaar burgerraadslid namens het CDA, zal de taak van fractievoorzitter op zich nemen. Jan Huisman is werkzaam als hoofd van een IT-afdeling bij een bank. Jan is al ruim 20 jaar lid van het CDA en van 2005 tot 2009 was hij bestuurslid van CDA Leiderdorp. Daarnaast was hij campagneleider bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Hij woont in de Leyhof, is getrouwd met Désirée van Diepen en heeft drie kinderen. In zijn vrije tijd sport hij graag o.a. hardlopen en schaatsen. 

Oud fractievoorzitter

Jan Stevers is actief als juridisch adviseur. Tot een aantal jaren geleden was hij werkzaam als advocaat in Leiden met een sociale praktijk. Daarvóór was hij 25 jaar werkzaam als zelfstandig subsidie-adviseur, en onder meer medeoprichter van de beroepsvereniging op dat gebied. Jan Stevers is geen onbekende met de gemeentelijke politiek. Hij was lid van de gemeenteraad van 1994-2006, waarin hij destijds o.a. voorzitter was van de CDA-raadsfractie.

Jan Stevers is blij zijn ervaring opnieuw te kunnen inzetten. “Ik vind dat de gemeente best wat meer ondersteuning mag geven aan alle diverse verenigingen, daarvoor wil ik mij bijvoorbeeld inzetten.”

Sander den Outer blijft als burgerraadslid actief in de Leiderdorpse CDA fractie. Sander kan zich op dit moment nog niet vrij maken als raadslid, vanwege drukke werkzaamheden en afronding van een studie. Tom Fahner blijft actief als fractiesecretaris en maakt daarmee de fractie compleet.

Uit de krant