Afbeelding
Foto: pr

Leython D1 boekt feestelijke winst in Veenendaal

Algemeen

Het was een frisse maar zonnige zaterdag. Nadat iedereen lekker eens wat vrije tijd had voordat er verzameld moest worden, reed het Leiderdorpse vlaggenschip op zaterdag 16 maart met veel goede zin naar Veenendaal.

Het team was ‘s ochtends al getagd op Instagram door feestteam ‘’Red Alert’’, en die gaven aan er zin in te hebben. Eenmaal aangekomen in de gezellige bruinkroeg-kantine werd dit feestgevoel alleen maar versterkt. Na een voorbespreking in de kleedkamer was het verhaal duidelijk; Leython D1 gaat punten pakken vandaag, maar ze wisten ook dat VCV bij hen thuis veel tegenstand had laten zien. Gelukkig heeft het team de afgelopen weken lekker getraind en was het klaar om zoals Krijn altijd zegt “over ons theewater te gaan.”

Moeizaam

De eerste set verliep moeizaam, Leython stond aan het eind van de set wat achter en moest nu echt gas gaan geven. Na een dubbele wissel serveerde Evelien fantastisch en kwam het team op 24-23 voorsprong. Evelien hield haar hoofd koel en maakte een prachtig punt met een servicebal die nét over het net viel. De set was binnen. De tweede set verliep een stuk soepeler, Leython zat er lekker in en deze haalde het team met meer gemak binnen met 25-18. 

Berucht

Dan de derde set, de beruchte 3e set. Jules riep nog, ‘laten we nou ook eens deze winnen en onszelf gunnen dat we geen 5 sets hoeven spelen.’ Maar Leython D1 zou zichzelf niet zijn als zij ook deze set weer spannend zouden laten worden. Het was bikkelen, strijden, maar na 17-21 achter te hebben gestaan, won Leython alsnog met 27-25. De winst was binnen.

Vreugde

In de vierde set leek de koek een beetje op voor VCV. Deze won Leython dan ook redelijk gemakkelijk met 25-13. De vreugde was enorm, eindelijk waren er weer eens 5 punten binnen. En dat in de laatste fase van dit seizoen. Deze wedstrijd is een geweldige teamprestatie geweest, iedereen heeft zijn steentje kunnen bijdragen. Zo kon ook Tess, de favoriete meetrainer, en soms invaller, wat minuten maken. De sfeer die Leython in de sporthal bij VCV heeft geproefd, was naar eigen zeggen fantastisch. Complimenten van het team gaan uit naar feestteam Red Alert voor het DJ’en tussen elk punt door. 

Feestje

Na de wedstrijd is het team lekker uit eten gegaan bij een plaatselijke Italiaan. De vijf punten zijn zeker gevierd, en er zijn veel toetjes gesneuveld. De vlam van Leython D1 is weer volledig aangewakkerd en het team heeft zin om de laatste drie wedstrijden nog keihard te knallen. Deze week speelt het team thuis tegen Zaanstad D2.

Uit de krant