De oplevering in december werd gevierd met bloemen. | Foto: pr
De oplevering in december werd gevierd met bloemen. | Foto: pr Foto: pr

Hospice De Mare 26 april open

Algemeen

Hospice De Mare opent op vrijdag 26 april officieel de deuren. Burgemeester Tjarda Struik zal de openingshandeling verrichten.

Hospice de Mare is sinds 2017 tijdelijk gehuisvest in Oegstgeest in het gebouw van Hofwijck. Vanaf 2017 is er door het bestuur van Hospice de Mare hard gewerkt om nieuwe huisvesting te realiseren in Leiderdorp. De huisvesting aan de Hoogmadenseweg 70 is nu klaar. Dit is het terrein van het voormalige schoolgebouw Doesmeer, naast het oude politiebureau. Het is in de buurt van het Alrijne Ziekenhuis en schuin tegenover verpleeghuis Leythenrode.

Het nieuwe hospice komt op een ruime kavel en krijgt een flinke tuin. De gasten worden gehuisvest in zes ruime éénpersoonskamers, elk met een eigen badkamer en uitzicht op de tuin. Er komt ook een logeermogelijkheid voor naasten. Openbaar vervoer is vlakbij en er zijn voldoende parkeerplaatsen.

Een hospice is een particuliere instelling waar ongeneeslijk zieken terminale zorg krijgen in een huiselijke sfeer. Zij kunnen hier als gast tot aan hun overlijden worden verzorgd. Naast fysieke basiszorg wordt er ook sociale, spirituele en/of religieuze ondersteuning aangeboden. Redenen om naar een hospice te gaan kunnen bijvoorbeeld overbelaste mantelzorgers zijn of het alleen wonen.  

Uit de krant