De dikkebandenrace wordt gehouden op de skeelerbaan van de Vereniging IJssport Leiderdorp.
De dikkebandenrace wordt gehouden op de skeelerbaan van de Vereniging IJssport Leiderdorp. Foto: UFO Video Productions, Sassenheim

Inschrijving geopend voor 9e Christa Mensert Memorial Ride

Algemeen

De negende editie van de Christa Mensert Memorial Ride vindt plaats op zondag 9 september. Deelnemers kunnen kiezen voor de familiefietstocht van 25 kilometer rond Leiderdorp of de sportieve tocht van 75 kilometer door het Groene Hart. Voor de eerste keer wordt dit jaar voorafgaand aan de fietstochten Christa's Dikkebandenrace georganiseerd voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. De voorinschrijving voor de Ride en de dikkebandenrace is geopend via de website www.christasride.nl.

De twee fietsroutes zijn zorgvuldig uitgezet met als doel te zorgen voor maximaal fietsplezier. De deelnemers treffen slechts één verkeerslicht, dat ook nog eens uitstaat op zondag. Lekker doorfietsen dus! Of je een kilometervreter bent of een gezellige trapper, Christa's Ride biedt voor elk wat wils.

De tochten beginnen en eindigen allebei bij de kantine van de Vereniging IJssport Leiderdorp aan de Boomgaardlaan 18 (in het Weteringpark). Wie een van de fietstochten wil rijden, moet om 11.00 uur bij de start zijn. Een startbewijs voor de 25 kilometer lange familiefietstocht kost 7 euro per persoon, voor de sportieve tocht van 75 kilometer betaal je 10 euro per persoon.

Dikkebandenrace

Voordat de fietstochten van 25 en 75 kilometer beginnen mogen kinderen tussen de 5 en 12 jaar oud meedoen aan de Christa's Dikkebandenrace op de skeelerbaan. Dat kan op een gewone (stads)fiets of mountainbike. De winnaar krijgt een mooie prijs en mag zich een jaar lang 'Leiderdorps Kampioen' noemen. Deelname is gratis. Uiteraard worden alle ouders en begeleiders van harte uitgenodigd om samen met hun kleine fietshelden deel te nemen aan de Familietocht van 25 kilometer. Deelnemers aan de dikkebandenrace moeten zondag 9 september om 10.00 uur bij de skeelerbaan zijn,


Over Christa's Ride

De Christa Mensert Memorial Ride, kortweg Christa's Ride, is genoemd naar Christa Mensert, een geliefde, levenslustige Leiderdorpse vrouw die midden in het leven stond. In 2006 werd bij Christa mesothelioom of asbestkanker vastgesteld, een ongeneeslijke ziekte waaraan ze op 7 september 2009 is overleden.

Een van Christa's mooiste eigenschappen was haar vanzelfsprekende inzet voor anderen. Zo vroeg ze om bij haar uitvaart geen geld aan bloemen uit te geven maar het in haar geest liever te doneren aan het Instituut Asbestslachtoffers, die belangen en welzijn behartigt van mesothelioompatiënten. Hiermee zorgde zij al voor een forse bijdrage aan het medisch onderzoek ten bate van lotgenoten. En Paco Busteros León, Christa's echtgenoot, kwam erdoor op het idee om de Christa Mensert Memorial Ride in het leven te roepen. 

De gehele opbrengst van de Ride gaat naar het Instituut Asbestslachtoffers en komt zo ten goede aan onderzoek en aan steun voor hen die lijden aan asbestkanker.

Uit de krant