Tour du Soleil

Zon n Holland Rijnland en verschillende lokale partners houden op woensdag 14 juni een bijeenkomst voor ondernemers die gevestigd zijn op bedrijventerrein A4-zone (Elisabethhof). Het evenement, genaamd Tour du Soleil, heeft als doel ondernemers te informeren over de mogelijkheden van zonne-energie op hun bedrijfsdaken.


Tijdens deze bijeenkomst wordt ook een gratis maatwerkadvies voor zonnepanelen aangeboden, ter waarde van 800 euro. De onafhankelijke stichting Energieke Regio zal een uitgebreide presentatie geven, waarin verschillende onderwerpen aan bod komen.


Naast de ondernemers van bedrijventerrein A4-zone (Elisabethhof), zijn ook andere ondernemers uit Leiderdorp welkom. Aanmelden via duurzaam@leiderdorp.nl.


De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 14 juni van 10.15 tot 13.00 uur bij Woonboulevard Wooon, Meubelplein Leiderdorp. Het programma begint om 10.30 uur.


Muzikale Workshops

muziek n In de week van 12 tot en met 18 juni houdt stichting MOL weer een week vol muzikale workshops. Voor jong en oud, beginner of gevorderde.

Je kunt meespelen in een ensemble, orkest of band, meer te weten komen over de achtergrond van een muziekstuk of theorie of over houding. De workshops zijn niet alleen bedoeld voor cursisten van de muziekschool, er zijn ook onderdelen waarvoor geen leservaring nodig is zoals muzikale waterpret voor kinderen van 5-7 jaar, bodypercussie voor iedereen vanaf 8 jaar. Het volledige programma is te vinden op www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl


Lezing over        Frans de Wit

Dinsdag 13 juni geeft kunsthistorica Elsje Drewes bij Kunstkring Leiderdorp een lezing over Frans de Wit, een van de belangrijkste twintigste-eeuwse Nederlandse beeldhouwers. De Leidse beeldhouwer Frans de Wit (1942 - 2004) schiep op 39 plekken in Nederland beelden die in het landschap en het (onder)bewustzijn zijn verankerd, zoals ‘De Klimwand en Dubbele schijf met trap in grofpuinheuvel' (1986-1992) in Spaarnwoude.

Dit beeld is beroemd als ‘de trap van Van Kooten en De Bie' omdat het als achtergrond figureert in de leader van hun tv-programma Krasse Knarren.


In 1996 krijgt hij van de gemeente Leiden de opdracht voor een beeldengroep bij Museum Naturalis: ‘Vijf beelden op één kromme' (1996-2002) waarvoor hij 200 ton scheepsschroot verwerkt. Het is het laatste megaproject dat de beeldhouwer uitvoert.


De lezing vindt plaats in de Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2, Leiderdorp. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Toegang voor niet-leden: 8 euro.