Concert 'The Gift of Each Day'

Een concert door vocaal ensemble 'Pur Sang' met liederen van hoop en optimisme. Er worden Engelstalige werken van vooral hedendaagse componisten meegezongen.

Organisatie: vocaal ensemble 'Pur Sang', Dirigent: Theo van der Hoorn

Piano: Niek van der Meij, Datum: zondag 11 juni, 15 uur

Plaats: Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, Leiden

Toegangsprijs: €15,- pp, kinderen tot 12 jaar €7,50 pp

Reserveren: vocaalensemblepursang@gmail.com


Muzikale Workshopweek

Een week vol workshops en muzikale activiteiten voor verschillende leeftijden, niveaus en interesses. In principe voor cursisten van MOL, maar ook toegankelijk voor belangstellenden van buiten.

Organisatie: Stichting Muziek Onderwijs Leiderdorp (MOL)

Data en tijden: van 12 tot en met 18 juni, verschillende tijden

Plaats: stichting MOL, Berkenkade 7,Leiderdorp

Kosten: voor cursisten gratis; anderen betalen €5,- Informatie en aanmelden: www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl


Lezing over de Leidse beeldhouwer Frans de Wit (1942-2004)

Spreker: Elsje Drewes, kunsthistoricus. Organisatie: Kunstkring Leiderdorp. Datum en tijd: dinsdag 13 juni, 20.00 uur. Plaats: Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2, Leiderdorp

Toegangsprijs: niet-leden € 8,00 pp. Aanmelden niet nodig.


Film 'The Secret: Dare to Dream'

Miranda Wells is een hardwerkende weduwe die er moeite mee heeft om haar drie kinderen alleen op te voeden. Een krachtige storm brengt een grote uitdaging en een mysterieuze man, genaamd Bray Johnson, in haar leven. In slechts een paar dagen zorgt de aanwezigheid van Bray ervoor dat haar gezin weer opbloeit. Maar Bray heeft een geheim en dat kan ervoor zorgen dat alles verandert.

Organisatie: Filmhuis Leiderdorp. Datum en tijd: donderdag 15 juni,14.00 uur

Plaats: De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp. Toegangsprijs: € 8,50 pp, donateurs € 6,00 pp Informatie en reserveren: www.filmhuisleiderdorp.nl


Zomerconcert 'In de kroeg'

Leiderdorps popkoor Songs2Sing geeft deze maand twee concerten met nummers die de sfeer en de gezelligheid van een bruine kroeg oproepen. Kom luisteren naar een enthousiast optreden van Songs2Sing, begeleid door huisband Music2Play, en geniet van prachtige oude én nieuwe nummers, onder andere van Queen, Doe Maar, Guus Meeuwis, Adèle, Abba en Claude.

Datum en tijd: zaterdag 17 juni, middagconcert: 15.00 uur; avondconcert: 20.00 uur

Plaats: Tamarco, Van der Marckstraat 19B, Leiderdorp

Toegangskaarten: € 3,00 pp (inclusief consumptie)

Kaarten alleen verkrijgbaar bij Den Elzen Schoenmode, Van Diepeningenlaan 108, Leiderdorp (het aantal plaatsen is beperkt).


Straatnamenquiz 'Ken jij de weg in Leiderdorp?'

Deze leuke quiz daagt niet alleen uit om je kennis van de plattegrond van Leiderdorp te testen, maar ook om vragen te beantwoorden zoals: wie was Persant Snoep? Simon Smit? Waar staat een beeld van een vis in Leiderdorp?

Organisatie: Leiderdorps Museum. Datum en tijd: zondag 18 juni, 15.30 uur

Plaats: Leiderdorps Museum, Vronkenlaan 46. Toegang gratis, reserveren noodzakelijk Reserveren: info@leiderdorpsmuseum.nl


Film 'Tár'

De wereldvermaarde dirigent Lydia Tár staat aan het hoofd van de Berlin Philharmoniker. In Berlijn woont ze samen met de eerste violiste van het orkest en haar adoptiedochtertje. Met haar absolute gehoor en drang naar absolute perfectie maakt Tár het de musici niet gemakkelijk noch haar eigen privéleven. Haar carrière krijgt een wending wanneer beschuldigingen opduiken.

Organisatie: Filmhuis Leiderdorp

Datum en tijd: donderdag 6 juli, 20.00 uur

Plaats: De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp

Toegangsprijs: € 8,50 pp, donateurs € 6,00 pp Informatie en reserveren: www.filmhuisleiderdorp.nl


Kunst in de Heemtuin, 15e beeldententoonstelling

Aan de hand van het thema 'Perspectief' exposeren 14 kunstenaars hun werken op een van de mooiste plekjes van Leiderdorp, de Heemtuin in park de Houtkamp.

De tentoonstelling is te zien tot eind oktober. De toegang is gratis.

Openingstijden Heemtuin:

- maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 16.45 uur

- zaterdag en zondag van 15.00 tot 16.45 uur


Let op: De volgende cultuuragenda verschijnt in het Leiderdorps Weekblad van woensdag 5 juli. De deadline voor kopij is woensdag 14 juni. Stuur je bericht dus vóór 14 juni naar: cultuurplatformleiderdorp@gmail.com en schrijf in het onderwerp: ‘bijdrage cultuuragenda LW juli '23' + naam organisatie.