Bekendmaking burgemeester

Website n Volgende week dinsdag wordt bekend wie de nieuwe burgemeester van Leiderdorp wordt. Aangezien de krant dan al bij de drukker ligt, kunnen we het bericht in de editie van woensdag 14 juni niet meenemen. Op onze website, www.leiderdorpsweekblad.nl, is uiteraard wel op dinsdagavond 13 juni het bericht te vinden over de nieuwe burgemeester. De vertrouwenscommissie brengt die avond aan de gemeenteraad verslag uit over sollicitatiegesprekken die gevoerd zijn. Er worden twee kandidaten besproken. Dat gebeurt in een besloten vergadering.


Daarna volgt een openbare raadsvergadering waarin de naam van de nieuwe burgemeester van Leiderdorp bekend wordt gemaakt.


Zwemmen voor lage inkomens

Inwoners met lage inkomens kunnen voor vijftien euro een zwemabonnement aanschaffen voor de zomer. Er geldt een maximum van één abonnement per huishouden. Het inkomen mag niet hoger zijn dan 120 procent van het sociaal minimum.


Aanvragen kan tot 30 juni. Voorwaarden staan op de website van de gemeente Leiden, waar ook inwoners van Leiderdorp terecht kunnen.