De binnenplaats van het Weeshuis in Leiden, een van de plekken waar de wandelroute langs voert. | Foto: PR
De binnenplaats van het Weeshuis in Leiden, een van de plekken waar de wandelroute langs voert. | Foto: PR Foto: PR

Jeugdmiddag kanopolo

kennismaken n  Zondag 26 maart organiseert Leiderdorpse Kanovereniging Rijnland in zwembad De Does in Leiderdorp een middag waarop de jeugd kan kennismaken met kanopolo. Stap zelf in de kano en ervaar deze mix tussen waterpolo en kanovaren. 

De middag zelf is gericht op de jeugd, maar ouders zijn uiteraard van harte welkom om te komen kijken. Inloop vanaf 16.00 uur, het programma loopt van 16.30 tot 18.00 uur. Mail bij interesse naar kanopolo@kanorijnland.nl. De minimumleeftijd is 10 jaar, zwemdiploma A vereist. 


Paasbingo  

hoeksteen n  Vrijdagmiddag 24 maart is er een gezellige paasbingo voor volwassenen in buurtkamer De Hoeksteen aan de Houtschans 107 in Leiderdorp. De zaal gaat open om 14.00 uur en de bingo begint om 14.30 uur. Koffie/thee en iets lekkers staat klaar en er zijn leuke prijzen te winnen. Voor meer informatie of aanmelden bel Alie via 06-44542681.

In een vorig bericht werd ook een paasbingo voor kinderen aan gekondigd maar die is vervallen. 


Mensenrechten-wandelroute

amnesty n Op zondag 26 maart organiseert Amnesty Leiden-Leiderdorp weer een wandeling door Leiden langs historische plaatsen die iets te maken hebben met mensenrechten, zoals het Weeshuis aan de Hooglandse Kerkgracht (foto). Een ervaren gids voert de deelnemers vanaf de Koornbrug kriskras door de stad en zorgt voor inhoudelijke uitleg. De tocht begint om 14.00 uur en duurt maximaal twee uur. Deelname kost € 5,- per persoon, aanmelden (tot 24 februari) kan via amnestyleiden@gmail.com.


Leren componeren

cursus n Docent Huub de Vriend geeft een korte, intensieve cursus Songwriting voor iedereen die begeleiding wil bij het leren schrijven van eigen muziek. De Vriend was werkzaam als docent van het Stedelijk Gymnasium Leiden en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij verzorgt regelmatig cursussen componeren en songwriting. De cursusavonden zijn maandag 27 maart, 3 april en 17 april van 19.00 tot 21.30 uur. Er wordt in groepsverband gewerkt, daarnaast vindt individuele begeleiding plaats, zowel op de avonden als per email. Meer informatie en aanmelden: www.muziekonderwijs-leiderdorp.nl.