Burgemeester Laila Driessen en 'ondernemers voor een dag' Sheila en Mandy Zonneveld knipt het lint door voor de Closet Sale winkel. | Foto: Vera IJzelenberg
Burgemeester Laila Driessen en 'ondernemers voor een dag' Sheila en Mandy Zonneveld knipt het lint door voor de Closet Sale winkel. | Foto: Vera IJzelenberg Foto: vera ijzelenberg

The Closet Sale winkel geopend in Winkelhof

ondernemers n Burgemeester Laila Driessen opende zaterdag 11 maart de Closet Sale winkel in Winkelhof. Dat deed ze samen met de eerste ondernemers voor één dag, zussen Sheila en Mandy Zonneveld met dochters Mae en Norah.

The Closet Sale is een winkel waarbij iedereen ‘ondernemer voor een dag’ kan zijn. Tegen een kleine vergoeding van 25 euro krijgen mensen namelijk de kans om hun tweedehands kleding, accessoires en home deco geheel in eigen stijl aan de man te brengen. Voor kledingrekken, kapstokken, spiegels, decoratie en natuurlijk een toonbank is al gezorgd. Er is zelfs de mogelijkheid om, zoals Mandy heeft gedaan, er met je zus en dochters samen te staan.


Vliegende start

“Dat hier animo voor is bleek wel uit de inschrijvingen”, aldus Marvin de Roode, Asset Manager Winkelhof. “Een week nadat de inschrijvingen open gingen waren we al bijna volledig gevuld.” Inmiddels is de winkel tot eind april op een paar dagen na gevuld met elke dag een nieuwe ondernemer.

De Closet Sale is te vinden naast de Albert Heijn supermarkt. Zie www.winkelhof-leiderdorp.nl/closetsale voor meer informatie over The Closet Sale, de voorwaarden en hoe in te schrijven.


Zeskamp in De Ommedijk

NLdoet n Zeker vijftien vrijwilligers en familieleden hebben meegeholpen om vrijdag 10 maart een gezellige sport- en spelmiddag te realiseren voor bewoners van het Leiderdorpse verpleeghuis De Ommdijk. Dat in het kader van de nationale vrijwilligersdag NLdoet. 

Vanwege het slechte weer moesten de activiteiten binnen plaatsvinden. Dat begon met een goede warming up van onder leiding van Tanja en Irene van Praktijk voor Fysiotherapie Ommedijk. 

Na een bedankje aan iedereen die die vorig jaar heeft bijgedragen aan de nieuwe duofiets startte de zeskamp, met allerlei ouderwetse spellen. Eén daarvan was ringsteken op de duofiets in de garage. Zo werd de fiets officieel in gebruik genomen. De geslaagde NLdoet middag werd afgesloten met een borrel en een broodje.


Openbare scholen zetten zichzelf een week lang         in de schijnwerpers

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 maart is het de Week van Openbare Scholen. De openbare scholen in heel Nederland zetten zichzelf deze week in de schijnwerpers met open dagen en inspirerende acties. Ook de scholen van PROOLeiden-Leiderdorp doen mee met kleine, grote(re) en verrassende activiteiten. In Leiderdorp gaat het om basisscholen De Hobbit, De Hasselbraam, de Koningin Julianaschool en de Prins Willem-Alexanderschool.

“Ouders in Leiderdorp hebben echt iets te kiezen als het gaat om een school voor hun kinderen, en dat is mooi”, zegt locatieleider Babette van Leeuwen van De Hasselbraam. “Wij willen deze week laten zien dat openbaar onderwijs staat voor gelijkwaardigheid, vrijheid en ontmoeting.

Iedere school heeft volgende week zijn eigen programma dat te vinden is op de website www.prooleiden.nl.


Sfeer proeven

De Hasselbraam zet een paar dagdelen de deuren open voor geïnteresseerden. “Mensen kunnen dan binnenlopen en de school in bedrijf zien.” Natuurlijk, op elke school krijgen de kinderen Nederlands, rekenen/wiskunde, wereldoriëntatie, kunstzinnige oriëntatie, bewegingsonderwijs en Engels. Maar, zegt Van Leeuwen, “Het gaat erom in welk jasje je het steekt. De Week van Openbare Scholen is een prachtige gelegenheid om te komen kijken, luisteren en de sfeer te proeven.”

“Doe een rondje openbare scholen in Leiderdorp”, nodigt Van Leeuwen. “Het is helemaal vrijblijvend en kan een goede hulp zijn om de keuze voor een school voor je kinderen te bepalen.”





Ringsteken op de duofiets. | Foto: PR