'Het verhaal van je leven' en andere cursussen

educatie n Bij de Volksuniversiteit Leiderdorp starten ook deze maand weer veel nieuwe cursussen. Een greep uit het aanbod: 

Het verhaal van je leven - Vragen je kinderen of kleinkinderen om die verhalen van vroeger eens op te schrijven of loop je zelf met dat idee rond, dan is de cursus ‘Het verhaal van je leven’ een goede eerste stap. In deze schrijfcursus (6 lessen) wordt het begrip ‘levensverhaal’ naar vorm en inhoud breed opgevat. Onder leiding van een ervaren en creatieve docente leer je korte teksten te schrijven met het eigen leven als vertrekpunt: een gedicht, een column, een ‘Ikje’, een brief. Aan het eind van de cursus heb je je eigen verhaal geschreven, niet chronologisch, maar als een kleurig mozaïek waarin alle stukjes samen een geheel vormen. Start: maandag 13 februari, 13.30 – 16.00 uur.

Ontwerp je eigen duurzame interieur - Creëer een nieuw, duurzaam en fris interieur tegen een minimum aan kosten. Richt je dan op duurzaamheid en recyclen, bijvoorbeeld van je oude meubels. De cursus ‘Van een goed idee naar een duurzaam interieur’ is vooral geschikt voor beginners op het gebied van interieurontwerp en -inrichting, maar anderen kunnen er ook leuke en praktische ideeën opdoen. Drie lessen, start donderdag 9 februari, 9.30 – 11.30 uur.

Lezing over de tentoonstelling ‘Vrouwenpalet’ in de Kunsthal Rotterdam - Op de tentoonstelling Vrouwenpalet 1900 – 1950 in de Kunsthal Rotterdam laten ruim 100 kunstwerken zien hoe vrouwelijke kunstenaars zoals Charley Toorop zich toelegden op de toen vernieuwende stromingen zoals expressionisme, kubisme, nieuwe zakelijkheid, e.d. en wordt duidelijk wat destijds hun positie was. Deze lezing biedt een beeld van de kunstwereld van toen, Vrijdag 10 februari, 14.00 – 16.00 uur.

Weerbaar worden tegen cybercrime - Cybercriminelen zijn voortdurend actief en al heel wat mensen zijn daar het slachtoffer van geworden. Denk niet te snel dat het jou niet zal gebeuren. De cursus ‘Digitale veiligheid’ geeft handvatten voor de beveiliging van digitale gegevens, van apparaten en geïnstalleerde software, mobiele telefoon, Wifi-verbinding en sociale media, en voor de veiligheid van bankgegevens. De eerste van 5 lessen is op maandag 13 februari, 13.30 – 15.30 uur.

NIEUW: Easy Hatha Yoga op woensdagochtend - Vanwege de grote belangstelling biedt de LVU een extra cursus Easy Hatha Yoga aan. Deze start woensdagochtend 15 februari van 11.15 tot 12.15 uur.


Informatie en aanmelding

Het bureau van de LVU in de Sterrentuin is geopend op maandag van 9.00 tot 17.00 uur en op dinsdag- t/m vrijdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur. Het bureau is te bereiken per mail (info@volksuniversiteitleiderdorp.nl), of – tijdens kantooruren - telefoon (06 28415610). Zie voor informatie ook website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, waarop men zich ook voor cursussen kan inschrijven.


7e Sorrencinema met ‘The Eagle Huntress’ 

film n Maak een feestje van een saaie februari-zondagochtend en kom op 12 februari naar de 7e Sorrencinema in het Kijkhuis in Leiden. Gedraaid wordt ‘The Eagle Huntress’, een mooie en hartverwarmende film/documentaire uit 2016 over een meisje in Mongolië dat net als haar vader adelaarjager wil worden. Zoals altijd worden bezoekers verwend met koffie en wat lekkers vooraf en een drankje met hapjes in de pauze. 

De toegang is € 19,50 per persoon, alle winst gaat naar het goede doel: hulp op maat aan landbouwersgezinnen in West-Papua. 

Plaats: Kijkhuis Leiden, Vrouwenkerksteeg 10. Ontvangst vanaf 10.15 uur, start film 10.45 uur. Kaarten zijn te bestellen via e-mail soroptimistleidenaurora@gmail.com en – zolang de voorraad strekt – op 12 februari verkrijgbaar aan de zaal.  Meer informatie: www.soroptimist.nl/leiden-aurora/


Kruiden voor winterkwaaltjes

workshop n Op zondag 5 februari van 13.00-14.30 uur organiseert Stichting Mooi Matilo een workshop over kruiden tegen winterkwaaltjes. Verkoudheid, keelpijn, wintertenen - allemaal vervelende winterkwaaltjes waar de Romeinen en middeleeuwers ook al last van hadden. Tijdens deze workshop maken de deelnemers kennis met kruiden uit de Historische Tuinen Matilo die de gezondheid kunnen ondersteunen in de winter en maken thee, zalf en oxymel.

Kaartjes à € 6,50 zijn te koop via www.parkmatilo.nl. De workshop vindt plaats in de Fabrica, het bezoekerscentrumpje in Park Matilo. Graag zelf een schone kleine jampot meenemen.