De voormalige Levensstroomkerk - waar nu de Power City Church is gevestigd - waar nu honderd asielzoekers worden opgevangen.
De voormalige Levensstroomkerk - waar nu de Power City Church is gevestigd - waar nu honderd asielzoekers worden opgevangen. Foto: Corrie van der Laan

Opvang asielzoekers verloopt soepel

Politiek

De asielzoekers die worden opgevangen in de Power City Church in Leiderdorp zijn blij dat de crisisnoodopvang is verlengd tot 1 juli.  “De bewoners weten nu weer voor een aantal maanden waar ze aan toe zijn, en dat geeft rust”, zo meldde burgemeester Laila Driessen maandagavond aan de gemeenteraad.

In het kerkgebouw aan de Elisabethhof zijn honderd alleenreizende mannen ondergebracht. De eersten kwamen daar aan op 17 oktober vorig jaar. De opvang zou zijn tot 1 februari maar is op verzoek van het COA verlengd. De gemeenteraad stemde daar op 9 januari mee in. 

De opvang gaat tot nu toe soepel. “Er zijn geen klachten of meldingen van overlast uit de omgeving gekomen”, aldus Driessen. Zes bewoners zijn uit de crisisnoodopvang vertrokken omdat er plek voor hen was bij familie in een AZC. De vrijgekomen plekken zijn weer opgevuld. Van de nieuwkomers is er één teruggestuurd naar Ter Apel omdat hij overlast veroorzaakte in de opvang.

Welzijnsorganisatie Incluzio blijft zorgen voor dagbesteding voor de asielzoekers. De extra kosten die Incluzio de gemeente maken in verband met de crisisnoodopvang worden vergoed door de Veiligheidsregio.