De start van de appeltaartloop in 2020. | Foto: PR
De start van de appeltaartloop in 2020. | Foto: PR Foto: PR

Runnersworld Run Classic appeltaartloop

lopen n Na drie jaar kan het weer. Op zaterdag 21 januari vindt een wel zeer bijzondere editie van de Runnersworld Run Classic plaats: de appeltaartloop.

De organisatoren van de Leiden Road Runners Club (LRRC)  willen het winterse karakter accentueren en zoeken de avondschemering op. De timing is uitgekiend en de lopers zijn net voor het donker terug, dus de hoofdlamp kan in het foedraal blijven. Dat wil overigens niet zeggen dat er niet hier en daar een lampje wordt neergezet.

De keuze is uit 5 of 10 kilometer hardlopen en 10 kilometer wandelen. Met het oog op de invallende duisternis vervalt dit keer de afstand van 15 kolometer hardlopen. Niet dat dat erg is, bij deze loop ligt de nadruk meer op genieten van de omgeving dan op prestatie en afstand. Na afloop is er zoals altijd een gezellig samenzijn, opgeluisterd met een heerlijk stuk appeltaart!

Plaats: Voorschoterweg 8D, Leiden

Starttijden: 10 km wandelen 15.30 uur, 5 km hardlopen 16.15 uur, 10 km hardlopen 16.00 uur.

Kosten: 8 euro, inclusief een stuk appeltaart en een kop koffie.


Beginnerstraining                bij BC de Spotvogels

Badminton n De Leiderdorpse badmintonclub de Spotvogels organiseert op woensdagavond 1 februari een beginnerstraining voor iedereen van 19 jaar en ouder die wil uitproberen of badminton iets is voor haar of hem. Deze training is onderdeel van een introductieperiode van 6 trainingen waarin de spelers op een ontspannen manier kennismaken met badminton, onder begeleiding van een van de badmintontrainers. De basistechnieken worden geoefend, zoals de verschillende slagen en looptechnieken. Ook worden de spelregels uitgelegd.

De beginnerstraining van 1 februari wordt gehouden in sporthal De Bloemerd aan de Bloemerd 1A in Leiderdorp en is van 20.10 tot 21.10 uur. Daarna is het mogelijk vrij mee te spelen met andere leden die op woensdagavond recreatief spelen. Een eigen racket is niet nodig; er zijn voldoende leenrackets. Kosten voor deelname aan de introductieperiode bedragen 30 euro voor zes trainingsavonden. Aanmelden kan via bcspotvogels@gmail.com.