LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.


Waarom geen politieberichten? 

Sinds enkele jaren worden er nogal wat elektrische fietsen of scooters gestolen in Leiderdorp. Vooral bij het Winkelhof. Afgelopen weekend zijn er ook scooters in een ander deel van Leiderdorp en Leiden gestolen. En zij zijn zo brutaal om de boel in te laden in een bestelwagen. Met alle ART sloten eraan. 

In het Leiderdorps Weekblad stond vroeger een kolom Politieberichten. Over inbraken, diefstallen, ongevallen situaties, het voeren van verlichting en het handhaven binnen de gemeente Leiderdorp. Waarom geen politieberichten/ publicaties meer? 

Wanneer onze bewoners deze berichten kunnen lezen in uw weekblad, zijn zij zich ook meer bewust van criminele gebeurtenissen en onveilige situaties binnen onze gemeente. En kunnen daarop maatregelen nemen. Het zou veel incidenten kunnen voorkomen. 

Daarnaast zijn er uiteraard handen en geld tekort om te handhaven.


Hans van den Berg, Leiderdorp

Naschrift van de redactie: 

Helaas stuurt de politie sinds de reorganisatie begin 2013, waarbij de regionale politiekorpsen opgingen in één nationaal politiekorps,   geen wekelijkse politieberichten meer uit. Ook de redactie voelt dit als een gemis.  


Even rechtzetten

Toverlei n Kaartjes voor de debuutvoorstelling van Jong Toverlei zijn niet gratis voor kinderen onder de 8 jaar, zoals per abuis stond in de krant van vorige week. De voorstelling is juist minder geschikt voor jonge kinderen.