Irene en Wim Gerhardt en hun medewerkers Gerda (midden) en Terese (niet op de foto) staan tot op de laatste dag klaar om met al hun expertise de klanten te helpen. | Foto: C. v.d. Laan
Irene en Wim Gerhardt en hun medewerkers Gerda (midden) en Terese (niet op de foto) staan tot op de laatste dag klaar om met al hun expertise de klanten te helpen. | Foto: C. v.d. Laan Foto: Corrie van der Laan

'Als juwelier verkoop je ook een stukje emotie'

VERVOLG VAN VOORPAGINA


Aan de ene kant kijken ze vooruit naar de nieuwe fase in hun leven met eindelijk wat meer vrije tijd, aan de andere kant zullen ze straks de deur met pijn in het hart achter zich dichttrekken. “We hebben altijd met ontzettend veel plezier gewerkt. Het contact met de klanten maakt dit beroep zo mooi. Als juwelier verkoop je niet alleen sieraden maar ook een stukje emotie”, zegt Wim. 

“Wat ik vooral leuk vond, waren de bijzondere opdrachten”, vult zijn echtgenote aan. “Zo kwam er eens een klant met een gouden collier waarin twee grote opalen zaten. Die stenen hebben we gebruikt om er een prachtig nieuw sieraad mee te creëren. Dan zie je echt dat je iemand blij maakt.” 


Dankbaar

Ze benadrukken allebei hun dankbaarheid richting hun klanten. “Die zijn toch al die jaren blijven komen en hebben ons hun vertrouwen gegeven.” Ze vinden het jammer dat het niet gelukt is om een opvolger te vinden. “We hebben hier toch wat moois neergezet, ontzettend spijtig dat we dit niet door kunnen geven. En ook een gemis voor Leiderdorp”, zegt Irene. 

Het winkelpand wordt na het vertrek van de juwelier verhuurd aan kledingreparatiezaak Leiderdorpse Schaar, die nu enkele tientallen meters verderop aan de Laan van Berendrecht zit. 


Cadeau voor de feestdagen

Vanaf 1 februari dit jaar is Juwelier de Jonge al bezig met de opheffingsuitverkoop. Voor wie op zoek is naar een mooi cadeau voor Sinterklaas of Kerst, is het zeker de moeite waard om even langs te lopen. Want tot en met de allerlaatste dag staan Wim en Irene en medewerkers Teresa en Gerda met al hun vakkennis klaar voor de klanten. 





Leiderdorper Tiddo Bresters herkozen tot president FIVA

Oldtimers n Leiderdorper Tiddo Bresters is vorige week in de Bulgaarse hoofdstad Sofia herkozen als president van de internationale organisatie FIVA, de Fédération des Véhicules Anciens.

De FIVA heeft leden in bijna 70 landen en een achterban van rond de 2 miljoen mensen. Het is de enige organisatie ter wereld die zich inzet voor historische voertuigen. Niet alleen auto's, maar alles wat wielen en een motor heeft en de weg op kan, minimaal dertig jaar oud is en in authentieke staat bewaard gebleven of gerestaureerd is.

Tiddo Bresters (68) is in Leiderdorp zeker geen onbekende. Hij was vanaf de oprichting (1990) betrokken bij de Belangenvereniging A4/HSL en was van 2010 tot 2014 gemeenteraadslid voor de VVD. 

Bresters is al van kinds af aan een groot liefhebber van VW Kevers en andere historische VW's. Zijn benoeming als FIVA president geldt voor een periode van drie jaar.


CJG-webinar 'Kind en media'

opvoeden n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert binnenkort de webinar Kind en media voor ouders van kinderen van 4 tot en met 8 jaar en 9 tot en met 12 jaar.

Wat doen kinderen op de computer? Zijn ze wel veilig? Hoe lang mogen kinderen eigenlijk spelen op hun telefoon of tablet, wat past bij de leeftijd? Veel ouders zijn bezorgd over het gebruik van beeldschermen en online media door hun kinderen. Tijdens de webinar worden de voor- en nadelen van het gebruik van beeldschermen en online media door kinderen besproken. Ouders krijgen tips over mediawijs opvoeden.

De webinar ‘Kind en media' voor ouders van kinderen van 4 tot en met 8 jaar vindt plaats op donderdag 8 december van 20.00 tot 21.30 uur, voor ouders van kinderen van 9 tot en met 12 jaar is dat op woensdag 14 december van 20.00 tot 21.30 uur. Deelname bedraagt €5,- per persoon. Aanmelden en meer informatie: www.cjgcursus.nl.