Een wervelende actie van Susanne Hoogenboom die in de eerste helft de beste mogelijkheid kreeg om de Racing op voorsprong te zetten. Foto: Gert Jan van Heyningen

RCL vechtend ten onder

Sport Vrouwenvoetbal

De RCL-vrouwen hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven tegen Berkel, gedeeld koploper in de Hoofdklasse. Maar als je eenmaal in hoek zit waar de klappen vallen weet je dat succes vaak heel ver weg is. Bij rust was het 1-0 voor thuisploeg Berkel maar RCL had zeker kansen gehad. Na de pauze ebde de spirit bij de Racing weg na een onterecht afgekeurd doelpunt. Daar profiteerde Berkel van en de eindstand werd 3-0.

Door: Gert Jan van Heyningen

Het was op sportpark Het Hoge Land in Lansingerland zeker geen ongelijke strijd tussen promotie kandidaat Berkel en hekkensluiter RCL. De Leiderdorpse ploeg creëerde zelfs heel brutaal mogelijkheden maar die doelpogingen werden niet benut.

Maaike Bronswijk, Lesley Landweer, Robin Potters en de herstelde Yara Haasnoot kregen mogelijkheden om de Racing op voorsprong te zetten. Met individuele acties was Berkel de bovenliggende partij. RCL speelde compact waarbij de angst om te falen nog wel latent aanwezig was. In de 16e minuut schoot Suzanne Hoogenboom net voorlangs. RCL kreeg in de 25e minuut nogmaals de mogelijkheid om de score te openen via Yara Haasnoot en Suzanne Hoogenboom. Maar het gebrek aan geloof in eigen kunnen speelde duidelijk parten. En als je zelf niet scoort valt het doelpunt altijd aan de andere kant. Dat gebeurde via Amerens Dekkers die in de 31e minuut met het hoofd scoorde.

Afgekeurd

In de 76e minuut scoorde Yara Haasnoot via het hoofd uit een vrije trap van Lesley Landweer de gelijkmaker. Het feest voor de Leiderdorpsen ging echter niet door omdat buitenspel was geconstateerd. Dat bracht de in het blauw gestoken Racing speelsters danig uit hun evenwicht. Thuisploeg Berkel maakte er dankbaar gebruik van en scoorde nog twee maal.

Ommekeer

Direct na afloop was zat het afgekeurde doelpunt RCL-coach Jaclyn Leiwakabessy duidelijk niet lekker. Met niet mis te verstane woorden uitte zij haar ongenoegen. “Tja, dat doelpunt werd dan onterecht afgekeurd en op dat moment was onze hele organisatie zoek. Dan geven wij het duel volledig uit handen en dat komt hard aan. Door compact te spelen werd er juist prima strijd geleverd en ik moet de meiden ondanks het verlies toch een groot compliment maken voor hun tomeloze inzet. We komen van ver maar we zijn in het leerproces nu op de juiste weg”, aldus de RCL-coach.

RCL ontvangt zaterdag op Sportpark de Bloemerd het Ridderkerkse RVVH. De aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.

Vrij baan voor RCL spits Yara Haasnoot die Femke van der Burg net is gepasseerd. Een doelpunt levert het niet op ondanks de vele mogelijkheden die de Leiderdorpsen creëerden.
RCL verdedigster Romy Siera onderschept het leer voordat Berkel spits Lindy Hogedoorn gevaarlijk kan worden.