LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.


Reactie op 'Kinderverdriet' 

Ik wil graag reageren op het stukje 'Kinderverdriet' in de column Beppen bij een Bakkie in de krant van woensdag 16 november 2022.

De schrijver komt hier inderdaad met een fantastische oplossing voor de kinderen van gescheiden ouders! Laat de kinderen in het ouderlijk huis wonen en laat de ouders iedere week met hun koffertje op stap gaan!
De kinderen hebben er niet om gevraagd. In deze situatie is het heel belangrijk dat het kind in zijn vertrouwde omgeving blijft. Er verandert al zo veel voor de kinderen!
Een stabiele jeugd kan je een kind maar een keer geven! Het is zeker de moeite waard om er met je kennissen over te praten.

Jeannette Verpoorte-van den Berge, Leiderdorp


Spaans leren 

Cursus n Op dinsdagavond 10 januari start bij Buurtvereniging Zijlkwartier in Leiderdorp weer een cursus Spaans voor beginners. 

Cursisten leren de beginselen en een aantal fijne kneepjes van de Spaanse taal. Genoeg om je een beetje te kunnen reden als je op vakantie gaat naar een Spaanstalig land.

De kosten bedragen 120 euro voor twaalf lessen, inclusief lesmateriaal en koffie/thee. Het lesgeld moet op de eerste cursusavond worden voldaan. De cursus loopt tot eind maart. Vooraf aanmelden is verplicht en kan door middel van het inschrijfformulier dat is op te vragen via e-mail secretaris@zijlkwartier.nl.


Broer of zus met een beperking?

ontmoetingsgroep n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert binnenkort in samenwerking met Jeugdteams Leidse Regio een ontmoetingsgroep voor kinderen wiens broer of zus een beperking heeft. 

Als je een kind met een beperking hebt, lopen dingen in je gezin vaak anders dan bij andere gezinnen. Voor je andere kinderen kan dit wel eens lastig zijn. In de ontmoetingsgroep Brussen (broers en zussen) vinden deze kinderen herkenning. Ze kunnen hun verhaal kwijt en doen samen leuke dingen.
De groep is bedoeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar die een broer of zus met een beperking hebben. Dit kan gaan om een verstandelijke of lichamelijke beperking, chronische ziekte, autisme of ad(h)d.
Er zijn in totaal vijf bijeenkomsten. De groep start op donderdag 26 januari 2023 van 15.30 tot 17.00 uur in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110 in Leiderdorp. Deelname is gratis. Ga naar www.cjgcursus.nl voor aanmelden en meer informatie.