Afbeelding
Foto:

Agenda Filmhuis Leiderdorp

programma n In het Filmhuis in Leiderdorp wordt om de week op donderdag, afwisselend ‘s avonds en ‘s middags, een film gedraaid. Het programma voor december:

• Donderdag 1 december, 20.00 uur: C’MON C’MON

De documentairemaker Johnny werkt aan zijn nieuwste project dat over de getalenteerde kinderen vertelt.

• Donderdag 15 december, 14.00 uur: SPENCER

December 1991: Het huwelijk van de Prins en Prinses van Wales is met de jaren behoorlijk kil geworden.


Het Filmhuis is gevestigd in gebouw De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110. Zie www.filmhuisleiderdorp.nl voor meer informatie en reserveren.


Kerkkoren                 zoeken leden

zingen n In de Goede Herderkerk in Zoeterwoude-Rijndijk zijn verschillende koren actief die een divers repertoire zingen. Nieuwe leden zijn welkom.

Het Tienerkoor onder leiding van Veronique repeteert op verschillende dagen die onderling worden afgestemd. Voor wie nieuwsgierig is: het koor zingt bij de kerstviering in de kerk op zaterdag 24 december om 19.00 uur. Geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar de dirigent via Veronique_de_vries@hotmail.com.

Het JongerenMiddenkoor staat onder leiding van Thijs en repeteert elke dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 uur. Tijdens de nachtmis op 24 december om 23.00 uur is het koor te horen. Geïnteresseerden kunnen mailen naar de dirigent via mtamvanderhulst@hotmail.com.

De koren zingen met vieringen op zondag eens per maand, tijdens de kerstreis bij Gemiva en soms elders. Een keer op een repetitie komen meezingen is geheel vrijblijvend. Noten kunnen lezen is handig maar hoeft zeker niet.


Mensenrechten-wandelroute

amnesty n Op zondag 27 november om 14.00 uur kan men meewandelen door Leiden, langs historische plaatsen die iets te maken hebben met mensenrechten. Een ervaren gids van Amnesty voert de deelnemers vanaf de Koornbrug kriskras door de stad en zorgt voor inhoudelijke uitleg. De tocht duurt maximaal twee uur, maar kan eventueel na overleg of vanwege het weer verkort worden. Deelname kost € 5,- per persoon en aanmelden (tot en met 25 november) kan via amnestyleiden@gmail.com.





Diaconaal Centrum De Bakkerij, midden in Leiden aan de Oude Rijn, is al eeuwenlang een plek waar hulp gegeven wordt aan (arme) Leidenaren, vanuit de kerken. | Foto: PR