Markante predikant Henk Hemstede (88) overleden

herdenken n De Leiderdorpse dominee Henk Hemstede is op 7 september op 88-jarige leeftijd overleden. De markante predikant was in zijn lange loopbaan actief als jeugdpredikant, vlootpredikant, geestelijk verzorger en ouderenpastor.

Voor de Protestantse Gemeente Leiderdorp was ds. Hemstede een graag geziene gastpredikant, op wie zij altijd een beroep kon doen. De Leiderdorper ging tot op hoge leeftijd voor in de Dorpskerk en in de Scheppingskerk. Ook leidde hij dovendiensten. Tot kort voor zijn overlijden ging hij voor in diensten van het verpleeghuis Ommedijk. Daarnaast leidde hij gesprekskringen en schreef hij tot vrij recent nog artikelen voor het kerkblad.

De beminnelijke predikant was vrijgezel, maar stond heel dicht bij de mensen. Toen hijzelf werd geïnterviewd voor kerkblad Ontmoeting zei hij daarover: ‘Wie heeft er nu zoveel geluk dat hij met zoveel mensen contacten krijgt?’

Ds. Hendrik Jan Hemstede - die volgens de rouwkaart zijn leven ‘in dienst van zijn Heer en van de samenleving stelde’ - is vorige week dinsdag na een afscheidsdienst in de Scheppingskerk in besloten kring gecremeerd.