Nieuwe leden welkom bij LVSL

amateurfilmers n Elke maandagavond komen de leden van de Leidse Video en Smalfilmliga (LVSL) bij elkaar in gebouw ‘Vogelvlucht’ aan de Boshuizerkade 5 in Leiden. Nieuwe leden zijn welkom.  

De LVSL is een vereniging van amateurfilmers die op een prettige manier gezamenlijk met filmen bezig willen zijn. De circa tachtig leden komen uit de ruime regio Leiden; na Leiden komen de meeste leden uit Leiderdorp. Sommige leden filmen met semiprofessionele camera’s, andere met hun smartphone; de overeenkomst is dat er (thuis) op de computer met behulp van een videomontageprogramma een echte ‘film’ van gemaakt wordt, compleet met overgangen, achtergrondmuziek en ‘voice-overs’. Die films worden op clubavonden vertoond en onderling beoordeeld. Het doel daarbij is altijd van elkaar te leren om een betere filmer te worden. De afgelopen jaren zijn er diverse prijzen gewonnen door LVSL-leden bij regionale filmfestivals.

In het komende seizoen zullen de maandagavonden van de LVSL op een afwisselende manier gevuld worden: naast de vertoning en bespreking van films van leden komt er één keer per maand een andere filmclub uit de regio op bezoek om films te vertonen. Daarnaast zijn er workshops rond videomontageprogramma ’s en cursusavonden waarbij (vaak gerenommeerde) professionals uit de mediawereld komen ‘lesgeven’. Alles op een informele manier natuurlijk.

Een heel andere activiteit van de vereniging is het verzorgen van videoregistraties en streamingsdiensten voor culturele en maatschappelijke doeleinden. Historisch varieert dit van muziekavonden en diploma-uitreikingen (o.a. in de Pieterskerk) tot toneel- en musicalvoorstellingen. Momenteel werkt de vereniging in nauwe samenwerking met de gemeente Leiden aan een filmproject ‘Leiden autoluw’.

De LVSL verwelkomt graag nieuwe leden. Kijk op www.lvsl.nl voor meer informatie of kom een keer langs op een clubavond in gebouw Vogelvlucht. De avonden beginnen om 20.00 uur.