Er is nog zoveel leuks te leren bij de LVU

Cursussen n Krachtige vrouwen, moderne literatuur, een nieuwe taal leren, knutselen met elektronica of met papier maché. Het programma van de Volksuniversiteit Leiderdorp biedt een breed scala aan cursussen, lezingen en workshops. Hieronder een greep uit het aanbod:

Maak kennis met Arduino - Nieuwsgierig naar wat Arduino is en wat je ermee kunt doen? Kom dan naar de Arduino Introductiebijeenkomst. Daarin laat onze docent zien wat er allemaal kan met Arduino, een soort LEGO met elektronicablokjes waarmee je fantastische werkende creaties kan opbouwen. Maandag 26 september, 19.30 - 21.30 uur.

Lezing over expositie 'De nieuwe vrouw' in Singer Museum Laren -  Dat de maatschappelijke positie van de vrouw rond 1900 veranderde, kwam ook in de kunst aan het licht. In de tentoonstelling ‘De Nieuwe Vrouw’ staat de beeldvorming van de vrouw tegen de achtergrond van de emancipatie centraal. We zien vrouwelijke kracht, schoonheid, talent en doorzettingsvermogen, vrouwen die voorbij gaan aan wat typisch ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ is. Donderdag 6 oktober, 14.00 – 16.00 uur.

Krachtige vrouwen in de geschiedenis - Voor vrouwen is in de geschiedenis veel minder aandacht geweest dan voor mannen. In deze lezing komen twaalf vrouwen in beeld die een voorbeeld, een rolmodel zijn en wordt de invloed van vrouwen op het dagelijks leven belicht. Maandag 10 oktober, 19.30 – 21.30 uur.

Nana’s maken - Niki de St. Phalle werd in de jaren 60 wereldberoemd met het ontwerpen en maken van Nana’s, vrolijk en kleurrijk beschilderde vrouwenfiguren. In deze cursus maak je met papier-maché zelf zo'n Nana van 20 à 25 cm hoog. Je beschildert je Nana kleurrijk met acrylverf en neemt je ruimtelijke creatie mee naar huis. Drie lessen, start vrijdag 7 oktober, 10.00 – 12.30 uur.

Leeskring Franse literatuur voor beginners - Houd je van de Franse taal en literatuur? Dan is deze cursus echt iets voor jou. De docente begeleidt het gesprek (in het Nederlands!) over een boek, steeds een korte roman van literair niveau, dat je tevoren hebt gelezen. De cursus telt 3 lessen en start op donderdag 29 september, 10.00 – 12.00 uur.

Jubileumaanbieding: Leeskring Engelse Literatuur - In zes bijeenkomsten bespreek je met de docente en de andere deelnemers steeds een roman of korte verhalenbundel, die je tevoren gelezen hebt. Mogelijk stuurt de docente discussievragen toe als leidraad voor het gesprek. Start: woensdag 5 oktober, 10.00 – 12.00 uur.

Spaans of Italiaans leren - De cursus Spaans voor beginners start op vrijdag 7 oktober (9.30 – 11.30 uur). Italiaans voor beginners begint op maandag 10 oktober, 10.00 – 12.00 uur. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.


Informatie en aanmelding

Het LVU-bureau in de Sterrentuin is open op maandag van 9.00 tot 17.00 uur en op dinsdag- t/m vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur. De LVU is te bereiken via e-mail (info@volksuniversiteitleiderdorp.nl) en telefoon (06 28415610). 

Kijk voor meer informatie en inschrijving ook op de website: www.volksuniversiteitleiderdorp.nl.