Poëzieliefhebbers luisteren naar Jos Nijhof bij het beeld 'Pleinen uit de omgeving' van Meike Legênel. Zie www.leiderdorpsweekblad.nl voor het gedicht en meer informatie over het beeld | Foto: PR
Poëzieliefhebbers luisteren naar Jos Nijhof bij het beeld 'Pleinen uit de omgeving' van Meike Legênel. Zie www.leiderdorpsweekblad.nl voor het gedicht en meer informatie over het beeld | Foto: PR Foto: PR

Poëtische wandeling door de Heemtuin

gedichten n Ruim 35 belangstellenden genoten op woensdag 29 juni tijdens een prachtige warme zomeravond in de Leiderdorpse Heemtuin van beelden en poëzie. Ze luisterden naar gedichten die werden voorgedragen door dorpsgenoot en neerlandicus Jos Nijhof.

Hij selecteerde bij bijna alle beelden die tentoongesteld zijn in de Heemtuin een toepasselijk gedicht. Soms verrassend, soms ontroerend, soms confronterend, soms heel lichtvoetig. Bestuursleden van de Stichting Kunst in de Heemtuin en enkele aanwezige kunstenaars gaven een toelichting op de kunstwerken. Zo wandelde het gezelschap van beeld naar beeld door de volop bloeiende Heemtuin, met recht een van de mooiste plekjes van Leiderdorp. De avond werd afgesloten met een hapje en drankje in atelier De Lange Akker.

De gedichten zijn na te lezen op www.kunstindeheemtuin.nl. De activiteit was mede mogelijk gemaakt door de Cultuurcoach Leiderdorp.


De LVU is 60 jaar

jubileum n Dit najaar bestaat de LVU 60 jaar. In september 1962 ging de afdeling Leiderdorp van K&O Leiden van start, niet met cursussen, maar met concerten die drie keer per jaar in de Dorpskerk werden gegeven. Enkele jaren later werden de eerste cursussen georganiseerd. In de jaren daarna stelde de Leiderdorpse afdeling zich steeds zelfstandiger op, totdat in 1990 de afdeling uit het K&O-verband stapte en onafhankelijk verder ging als LVU. 

Intussen was het programma uitgegroeid tot een breed pakket aan cursussen. Ook in die jaren gold al de leuze: 

Er is nog zoveel leuks te leren!

Dat is sinds 2011 het motto van de Volksuniversiteit Leiderdorp. En dat leuks mag óók nuttig en interessant zijn. Het is voor de LVU dé leidraad bij de samenstelling van haar programma’s.

Nieuw programma met mooie jubileumaanbiedingen

Het LVU-team heeft voor de 60e keer weer een heel boeiend, interessant, nuttig en leerzaam programma opgesteld voor de zomer en het nieuwe seizoen 2022 – 2023. Waarin een aantal bijzondere jubileumaanbiedingen zijn opgenomen.

Maandag 15 augustus start het zomerprogramma met ontspannende en creatieve workshops en excursies. Het programma voor het nieuwe seizoen begint in de eerste week van september. Op de LVU-website (www.volksuniversiteitleiderdorp.nl) is het programma inmiddels te bekijken en kunnen belangstellenden inschrijven op een van de meer dan 140 cursussen.

Het opnieuw fraai uitgevoerde programmaboekje wordt binnenkort verspreid. Degenen die het programmaboekje willen ontvangen kunnen dat aanvragen of ophalen bij de LVU in de Sterrentuin. Ook op verschillende punten in Leiderdorp en omgeving zal het te verkrijgen zijn, zoals bij de bibliotheek en het gemeentehuis.

Informatie en aanmelding

Het bureau van de LVU (vanaf 12 juli: De Sterrentuin, van Diepeningenlaan 110, 2352 KA Leiderdorp) is geopend op maandag van 9.00 tot 17.00 uur en op dinsdag- t/m vrijdagochtend van 9.30 tot 12.30 uur. Het bureau is te bereiken per mail (info@volksuniversiteitleiderdorp.nl), of telefoon (06 28415610). Informatie is ook te vinden op de website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, waarop men zich ook voor cursussen kan inschrijven.