LEZERS SCHRIJVEN

De redactie ziet uw brieven met interesse tegemoet, maar behoudt zich het recht voor brieven taalkundig aan te passen, in te korten of niet te plaatsen. Brieven mogen maximaal 250 woorden bevatten. Ingezonden brieven worden alleen geplaatst met naam en adres. Plaatsing van een brief houdt geen instemming van de redactie met inhoud of strekking in.


Cultuurcoach

Het is een goede gewoonte dat een krant, dagblad of weekblad, een of meer schrijvers heeft die op puntige en, waar nodig, scherpe wijze commentaar leveren op een situatie of probleem in hun directe omgeving. Doorgaans doet men dit met vermelding van de naam van de columnist, die bereid is te staan voor zijn of haar opinie.
Zo niet de schrijver of schrijfster van 'Beppen bij een bakkie'. In het LW van afgelopen woensdag trof ik een kritische tekst van hem of haar aan over de cultuurcoach, die nu zo'n 10 maanden in Leiderdorp actief is geweest.

Ik heb niets tegen kritiek, vooral niet als deze is gestoeld op feiten. Ik heb er wel bezwaar tegen als daarbij onterechte katten worden uitgedeeld aan de persoon in kwestie. Zo wordt de suggestie gewekt dat de cultuurcoach last zou kunnen hebben gehad van zelfoverschatting. De indruk wordt gewekt dat zij ten enenmale ongeschikt zou zijn voor de job. M.i. is dat niet fair.

Bovendien wordt gesuggereerd dat zij geen of onvoldoende contacten met het Cultuurplatform zou hebben genomen. Dat is onjuist. Vanaf het begin is er goed contact geweest tussen de cultuurcoach en het Cultuurplatform, waarbij het verschil in rol tussen beide geen belemmering maar eerder een stimulans voor een goede relatie was. Het was zeker lastig dat betrokkene niet bekend was in en met Leiderdorp, maar vanaf het begin heeft zij er veel energie in gestoken om het netwerk te leren kennen (en daarbij óók relaties gelegd met instellingen en personen die niet bekend waren in het Leiderdorpse netwerk!).


Emil Broesterhuizen
Voorzitter Cultuurplatform