Nieuws van Incluzio Leiderdorp

Incluzio Leiderdorp staat voor: #sociaalwerkers #voor elkaar #meedoen #vrijwilligers #verbinden #mantelzorg #samen sterk #welzijnswerkers #samen kunnen we zoveel meer #inwoners van Leiderdorp. Maar ook: #dementievriendelijk #zomeractiviteiten #activeren #rondkomen #veiligheid en #jongLDRDRP


Zomeractiviteiten voor senioren:
Ma. 11 juli: lezing 'Kastelen' door Arjaan Wit
Deze lezing gaat over verschillende ‘kastelen’/huizen in Leiderdorp, Leiden en Zoeterwoude. Van 15.00 tot 16.00 uur in de Theaterzaal van de Sterrentuin. Bijdrage € 2,50
Let op: deze ruimte is niet rolstoelvriendelijk vanwege de verhoogde rijen met zitplaatsen.
Di. 12 juli: Proefles Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO – Pro-Fit)
MBvO is een sport- en beweegprogramma dat bedoeld is voor senioren die op wekelijke basis in groepsverband willen sporten onder professionele begeleiding. De lessen zijn ook te volgen en uit te voeren vanaf een stoel of met behulp van een rollator. Van 10.30 tot 11.15 uur in De Hoeksteen, Houtschans 107. Het is gratis en aanmelden verplicht.


Inloopspreekuur financiën

Elke woensdag zijn bij het inloopspreekuur de budgetcoach, de activeringscoach (voor statushouders) en een vitaliteitscoach aanwezig. Tijd: 10.00-12.00 uur in Dwars, Bloemerd 1c.


Kletskoppen dienst

Ben je op zoek naar iemand om samen wat leuks mee te doen? Of gewoon iemand die een kopje koffie komt drinken, en gezellig samen een praatje maken? Wij helpen je de verbinding te maken met iemand bij je in de (directe) omgeving, op basis van de door jou opgegeven hobby's en interesses. Voor meer informatie of om je hiervoor aan te melden, kun je contact opnemen met Wouter Heuer (0620807545).


Mantelzorgwaardering
Aanmelden van mantelzorgers voor de mantelzorgwaardering kan nog tot 1 november via onze site www.incluzioleiderdorp.nl/mantelzorgwaardering. Ditzelfde geldt voor jonge mantelzorgers, aanmelden via www.ikzorgvoor.com.


Algemene informatie
Voor vragen op het gebied van Wmo, welzijn en dienstverlening kan je terecht bij Incluzio Leiderdorp, De Sterrentuin, Van Diepeningenlaan 110g, 2352 KA Leiderdorp. Tel. (071) 5413536, e-mail leiderdorp@incluzio.nl, website incluzioleiderdorp.nl.