De eerste deelnemers stonden dinsdagavond 21 juni te popelen om aan de 10 of 5 kilometerroute te beginnen. Het aftellen deden ze samen met burgemeester Laila Driessen (met microfoon). Rechts van haar Velocitas voorzitter Siebe Schuemie en links in groen shirt Bram Grims, voorzitter van de Avond4Daagsecommissie .
De eerste deelnemers stonden dinsdagavond 21 juni te popelen om aan de 10 of 5 kilometerroute te beginnen. Het aftellen deden ze samen met burgemeester Laila Driessen (met microfoon). Rechts van haar Velocitas voorzitter Siebe Schuemie en links in groen shirt Bram Grims, voorzitter van de Avond4Daagsecommissie . Foto: Nelleke Thissen

Een halve eeuw Avond4Daagse

Tekst en foto: Nelleke Thissen

wandelfestijn n In totaal 1268 wandelaars hebben vorige week meegedaan aan de Leiderdorpse Avond4Daagse, die voor de vijftigste keer werd georganiseerd door korfbalvereniging Velocitas. In feite waren er nog meer wandelaars want in dit cijfer zitten lang niet alle begeleiders van de vele basisschoolleerlingen die meeliepen.  

Burgemeester Laila Driessen gaf dinsdagavond het startsein voor de jubileumtocht. Zoals gebruikelijk was er de keuze uit afstanden van 5 of 10 kilometer. Voor wie dat wat te hoog gegrepen was, was er ook de mogelijkheid om twee dagen, op woensdag en vrijdag, 3 kilometer te lopen. Vrijdagavond verzamelden alle deelnemers zich bij de Hofvijver om vervolgens in een lange stoet, voorafgegaan door show- en marchingband Tamarco, naar de finish op het terrein van Velocitas in sportpark De Bloemerd te lopen. Daar werd de jubileumeditie afgesloten met een feest voor iedereen. 


Het begin

Velocitas is met het wandelevenement begonnen in 1971, als sponsoractie. De korfbalclub - destijds gevestigd aan de Hoogmadeseweg - had geld nodig om te kunnen verhuizen naar Sportpark De Bloemerd, dat in die periode werd aangelegd.          Lees verder op P5