jongens zijn leuk en hebben talenten. | Foto: Pixabay
jongens zijn leuk en hebben talenten. | Foto: Pixabay Foto:

Vraag een voucher aan voor het verbeteren van het beweeg- en sportaanbod in de openbare ruimte

sport n Heeft u een leuk idee om de buitenruimte nog beter te benutten of aantrekkelijker te maken voor bewegen- en sport voor verschillende doelgroepen? De voucherregeling sport- en beweegaanbod openbare ruimte is weer geopend!

Organisaties kunnen vouchers aanvragen van maximaal 4.000 euro. De aanvraagprocedure is laagdrempelig. Met name gemeenten, (sport)organisaties, sport- en wijkverenigingen, zorginstellingen, scholen en stichtingen met creatieve ideeën worden opgeroepen om een aanvraag te doen. De provincie Zuid-Holland en Team Sportservice Zuid-Holland hebben opnieuw de handen ineengeslagen. Vorig jaar zijn er mooie initiatieven ondersteund, waaronder een playground, jeu de boulesbaan, wandelpaden, duofietsen en mooie evenementen. Heeft u een goed idee voor in uw gemeente? Doe een aanvraag! Voor meer informatie over de Voucherregeling sport- en beweegaanbod openbare ruimte én het doen van een aanvraag, kunt u terecht op www.teamsportservice.nl/voucherregeling/. 


De aanvraagtermijn sluit op 15 juni.  


Horeca voetbaltoernooi bij RCL

voetbal n Horecavoetbal Leiden en omgeving organiseert op 13 juni voor de 3e keer het Horecavoetbal Toernooi voor horeca Leiden en omgeving. Het toernooi vindt plaats bij RCL in Leiderdorp. 

Dit jaar doen er maar liefst 24 Leidsche (en omgeving) horeca bedrijven mee, met een opkomst van maar liefst 350 man is dit de grootste tot nu toe. “Gelukkig kan nu alles weer doorgaan. De vorige 2 edities hebben wij helaas moeten annuleren, maar dat heeft de voorpret niet kunnen drukken want het leeft in Leiden. In bijna elk restaurant hoor je het het woord voetbaltoernooi wel vallen.”, aldus de organisatoren. Een korte uitleg over hoe de dag eruit ziet: De teams kunnen zich vanaf 10.30 aanmelden en vanaf 11.00 zullen de eerste poulewedstrijden beginnen door middel van kruisfinales zal er uiteindelijk rond 15.30 een eindshow zijn met confetti en muziek. Om 16:00 zullen de finalisten aftrappen voor de finale. Na de huldiging zal er een BBQ zijn en aansluitend een feest met niemand minder dan Barry Badbak! Om 23.00 is het feest afgelopen en zal iedereen zijn roes uit gaan slapen om de volgende dag weer voor onze gasten klaar te staan! 


Jongens, hoe ga je er mee om?

workshop n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Leiderdorp organiseert binnenkort de online workshop Jongenstalenten (h)erkennen voor ouders van jongens van 4 tot en met 12 jaar.

De lichamelijke en hormonale ontwikkeling van jongens heeft invloed op hun gedrag. Als je begrijpt hoe dit komt, kun je daar in de opvoeding rekening mee houden. De veelal 'lastige' ervaringen met jongens krijgen hierdoor een positief karakter. Want jongens zijn leuk, hebben talenten en door dit gedrag te herkennen en erkennen is opvoeden ook leuker. Jongenstalenten (h)erkennen is een interactieve workshop met een combinatie van theorie en praktijk. Je krijgt praktische tips en handvatten voor de opvoeding. Ook is er veel ruimte voor vragen en kun je ervaringen uitwisselen met andere ouders. 

Deze online workshop vindt plaats via Zoom op donderdag 30 juni 2022 van 19.30 - 21.30 uur. Kosten € 5,00 p.p. (ouderparen krijgen 10 % korting).
Voor meer informatie en aanmelden ga naar www.cjgcursus.nl.


Kat in de stad

boek n Alleen al in Leiden wonen 22.000 katten. En in Leiderdorp 5000. Hun baasjes herkennen zich stuk voor stuk in de belevenissen van Koosje.

Deze week verschijnt het boek ‘Kat in de stad' van Marlen Visser. Koosje is tegen wil en dank in de stad terechtgekomen, bij het jonge stel Joost en Kathleen. Vanaf dat moment kijk je mee door de ogen van Koosje die zich verwondert over haar nieuwe leven in de stad. Thuiswerken lijkt in de verste verte niet op het zwoegen van de boer, bij wie ze voorheen woonde. En hoe kan ze ontsnappen aan de afvalwoede van Kathleen die in haar gedrevenheid het hele gezin meesleept? Herkenbare en actuele problemen, zoals slapeloosheid en ongewenste intimiteiten, probeert Koosje op geheel eigen wijze op te lossen. Lezers kunnen Kat in de Stad bestellen via www.pmnuitgeverij.nl