Deelnemers aan de skeelerclinic oefenen hun start. | Foto: PR
Deelnemers aan de skeelerclinic oefenen hun start. | Foto: PR Foto: PR

Skeelerpret bij VIJL

clinic n Het ging er ongedwongen en plezierig aan toe op zondag 1 mei bij Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL). Enkele tientallen skeelerliefhebbers van alle leeftijden hadden zich bij de zonovergoten skeelerbaan gemeld voor het volgen van een skeeler-clinic. VIJL stelde skeelers en helmen gratis beschikbaar en trainers Amber, Melanie en Siem gaven op een enthousiaste en inspirerende manier uitleg over de techniek van het skeeleren. Een goede skeelerhouding, starten, remmen, bochtentechniek, het kwam allemaal aan de orde. En de aspirant-skeelerliefhebbers pikten de waardevolle raadgevingen heel snel op. Hier en daar was zelfs een veelbelovend talent(je) spotten. 

Zie www.ijssportleiderdorp.nl voor trainingsmogelijkheden.



Robbert Kemperman         op bezoek bij Alecto

hockey n Volvo Stern Leiderdorp (hockeypartner van de KNHB) kwam 23 april samen met hockeyinternational Robbert Kemperman langs bij de Leiderdorpse hockeyclyb Alecto. Kemperman gaf een hockeyclinic aan het Alecto LG team ‘de Titanen’. Na deze superenthousiast ontvangen clinic konden de Alecto-leden op de foto met Robbert en heeft hij handtekeningen uitgedeeld. Tot slot maakte hij de winnaars bekend van de prijsvraag waarbij de vraag luidde: ‘Wat is de bijnaam van Robbert Kempernan?’. Het antwoord: Mister Backhand.

Alecto kijkt terug op een mooie, sportieve middag. 


38e Northwave Asopos Driekamp op 14 mei

Roeien n Studentenroeivereniging Asopos de Vliet organiseert zaterdag 14 mei de 38e Northwave Asopos Driekamp. Dit is een roeiwedstrijd op eigen water, de Dwarswatering te Leiderdorp, waarbij heel studentenroeiend Nederland met elkaar de strijd aan zal gaan over drie afstanden.

Het belooft een mooie, maar drukke dag te worden. Zowel op het water als langs de kant zullen er de hele dag veel roeiers, coaches en toeschouwers zijn. Hou hier rekening mee en wees welkom, kom vooral een kijkje nemen!

Robbert Kemperman (met donkere trui) met de Titanen. | Foto: PR
De Driekampcommissie van Asopos. | Foto: Stijn Kuiper