Het winnende team met v.l.n.r. Ethan Ansel, Sabin Teianu, Enzo Henriques Lopes De Castro, Maxim Teianu en Stanley Min. | Foto: PR
Het winnende team met v.l.n.r. Ethan Ansel, Sabin Teianu, Enzo Henriques Lopes De Castro, Maxim Teianu en Stanley Min. | Foto: PR Foto: PR

Elckerlyc 1 winnaar schoolschaaktoernooi

Schaken n Het eerste team van de Leiderdorpse basisschool Elckerlyc heeft vorige week woensdag de finale van het jaarlijkse schaaktoernooi voor basisscholen uit de regio Leiden gewonnen.

Elckerlyc 1 toonde zich een week eerder, op woensdag 13 april, ook al de sterkste tijdens de halve finale die werd gespeeld in de Lorentzschool in Leiden. Daar deden 21 teams mee. Leiderdorp was vertegenwoordigd met twee teams van de Leeuwerik en drie teams van de Elckerlyc. Team 1 van de Leeuwerik en teams 1 en 2 van de Elckerlyc wonnen hun groep, en plaatsten zich voor de finale, die werd gespeeld op 20 april in de Anne Frank school in Leiden.

Na een spannende middag eindigde de Leeuwerik op de zevende plaats en Elckerlyc 2 werd vierde. Elckerlyc 1 won achttien van de twintig partijen en werd daarmee toernooiwinnaar. Het team gaat nu door naar Nederlands Kampioenschap dat plaatsvindt op 11 en 18 juni in Gouda.




Meerburg zwaait Coach Daan uit voor WK 

voetbal n De spelers van team JO13-1 van de voetbalclub Meerburg uit Zoeterwoude-Rijndijk moeten het de komende weken stellen zonder hun geliefde coach Daan Dikken. Hij maakt zich met het Nederlands CP-voetbalteam op voor het wereldkampioenschap eind april in Salou, Spanje. 

CP-voetbal is voor spelers die door een hersenbeschadiging een motorische beperking hebben en het wordt gespeeld in een 7 tegen 7 opstelling. Het Nederlandse team, onder leiding van bondscoach Stephan Lokhoff, komt uit in groep A en treft daarin Engeland, Canada en Venezuela. “Het zijn weliswaar niet de topfavorieten, maar we kunnen onze borst nat maken. Een eerste plaats in de poule kan cruciaal zijn om landen als Iran en Brazilië te ontlopen in de kwartfinales,” aldus Daan, die inmiddels meer dan 100 interlands op zijn naam heeft. 

Na terugkomst speelt Daan met zijn pupillen op het internationale toernooi in Zwolle om de IJssel Trophy, maar nu gaat eerst de focus op zijn Spaanse avontuur. 



Halve marathon langs bollenvelden

hardlopen n Geniet op zondag 1 mei van een halve marathon door de duinen, over het strand en langs de bloeiende bollenvelden tijdens de Omloop van Noordwijkerhout. Kenners noemen deze hardloopwedstrijd de mooiste halve marathon van de Bollenstreek. 

Wie 21,1 kilometer wat te lang vindt, kan ook kiezen voor 5 of 10 kilometer. De parcoursen van de kortere afstanden zijn dit jaar vernieuwd en verbeterd. De nieuwe routes gaan over een geheel verhard parcours langs de in bloei staande bollenvelden en door Noordwijkerhout. 

Bij de halve marathon is er een uniek parcours door het bos, de duinen en (nieuw!) over het strand.
Ook is er gekozen voor een nieuwe startplek bij voetbalvereniging Sint Bavo (VVSB).

Dit is de één na laatste wedstrijd van het Zorg & Zekerheid Circuit. Kijk voor meer informatie en inschrijving op de website av-nsl.nl.

Meerburg JO13-1 is razend trots op hun coach Daan Dikken (middenachter in rood jack). | Foto: PR