Inbreker sluit bewoonster op in badkamer

politie n Een bewoonster van het Essenpark in Leiderdorp is in de vroege ochtend van vrijdag 15 april in haar eigen woning bedreigd en opgesloten door een inbreker.

Ze werd wakker toen de inbreker in haar slaapkamer stond. Hij sloot haar op in de badkamer van de bungalow maar ze wist via het raam te ontsnappen. Ze is opgevangen bij buren, waar ook de politie werd gealarmeerd. Toen die kort na 5.00 uur met meerdere wagens arriveerde, was de inbreker al gevlucht in de richting van de Leiderdorpsebrug, ook wel bekend als de Stierenbrug.

De inbreker is een getinte man die Engels sprak met een sterk accent. Wie vrijdag 15 april tussen 04.00 en 05.00 uur iets verdachts gezien of gehoord heeft in de omgeving van het Essenpark in Leiderdorp wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Ook beeldmateriaal, denk aan beelden van een deurbel of dashcam, kunnen belangrijk zijn voor het onderzoek. Melden kan ook volledig anoniem via 0800-7000.


Koningsdag

programma n Eindelijk kan Koningsdag weer als vanouds gevierd worden. Zie pagina's 2 en 3 voor het programma in Leiderdorp.