Patricia van Zelm

Ik vind dat Patricia van Zelm op z’n minst een bloemetje verdient, en dat de LPL, PvdA/GroenLinks en CDA – ik houd het mild – in aanmerking komen voor de gele kaart. 

Waarom? Verleden week donderdag konden Leiderdorpers hun mening geven over het coalitieakkoord, dat die partijen in recordtempo hadden gesmeed. Dat er geen gemeenteraadbrede coalitie tot stand is gekomen, verbaast mij. VVD, D66 en ChristenUnie/SGP hadden eenvoudig kunnen aanschuiven, de verschillen over wat er in ons dorp moet worden gedaan, zijn minimaal. Met z’n allen worden doelen sneller gehaald, dat is in het belang van ons dorp en zou onderstrepen wat partijen oeverloos roepen: ‘Samen’ en ‘Samen Leiderdorp’. Waren er nog oude rekeningen ‘in het belang van de burgers’ te vereffenen? Maar dit terzijde. 

Wie wilde reageren op het akkoord, ideeën kon inbrengen of uit een andere invalshoek voor verrassingen meende te kunnen zorgen was welkom. Wel vooraf even aanmelden en laten weten waarover het woord gevoerd zou worden. De tijd zou kostbaar worden, er werd een toeloop van mensen verwacht. 

Echter: niets van dit alles. Het werd met vertegenwoordigers van vier organisaties die hun belangen kwamen onderstrepen, een aanfluiting. Ze hadden hun bijdrage schriftelijk af kunnen doen. 

Gelukkig, er was één engel, zeg maar: reddende engel. Zij trad op namens ‘heel’ Leiderdorp, Patricia van Zelm. Zij kwam niet op voor zichzelf, maar voor het algemeen belang. Patricia vroeg onder meer aandacht voor de mislukte herinrichting van de Van der Valk Boumanweg, de gevaarlijke toestand op de autoboulevard waar alleen voetgangers en fietsers met de moed van een kamikaze piloot doorheen durven. En voor de Hoofdstraat waar een normaal mens zijn kont niet kan keren. Bravo Patricia! Bloemen! 

Wat is de les van deze trieste avond? Ik zou zeggen: onderzoek eerst eens waarom de opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart zo gering was. Bekijk vervolgens waarom slechts één Leiderdorper de moeite nam naar deze als ‘rondetafelgesprek’ megalomaan aangekondigde bijeenkomst kwam. Laat Leiderdorp het resultaat van het onderzoek weten. 

Eén dingetje nog: waarom zijn de meer dan de in verkiezingstijd beloofde 2200 woningen in het akkoord gesneuveld en veranderd in ‘een substantiële uitbreiding'?


HBOL houdt ALV

uitnodiging n De 20e Algemene Ledenvergadering van HBOL (Huurders Belangen Organisatie Leiderdorp) voor huurders van Rijnhart Wonen, vindt plaats op donderdagavond 28 april in buurtcentrum Zijlkwartier aan de Van der Marckstraat 19. De aanvang is 19.30 uur. Huurders die nog geen lid zijn van de HBOL kunnen zich aanmelden via www.hbol.nl en zijn dan meteen welkom op deze vergadering.