De Museum Plus Bus. | Foto: PR
De Museum Plus Bus. | Foto: PR Foto: PR

Water Natuurlijk legt uit wat het waterschap doet

webinar n Waterschapspartij Water Natuurlijk organiseert op woensdagavond 20 april een webinar waarin wordt uitgelegd wat actuele wateronderwerpen zijn in ons gebied, hoe het waterschap werkt en waar Water Natuurlijk voor staat. 

Hoe zorgen we voor mooi en natuurlijk water, met veel verschillende en gezonde waterplanten, vissen en andere waterdiertjes? Hoe zorgen we dat we bij zware regenbuien de wijk droog houden? Wat doen we tegen verzilting en bodemdaling? Wat doen we met het water in de stad en in het buitengebied om beter in te spelen op de klimaatverandering?
Dit zijn maar een paar van de vele vragen die actueel zijn bij het beheer van de plassen, sloten, dijken en zuiveringen in het gebied van Rijnland.
Wil je weten hoe ons waterschap, het Hoogheemraadschap van Rijnland, hieraan werkt, wat de rol is van het bestuur van Rijnland? En ook waar waterschapspartij Water Natuurlijk zich voor inzet en met welk resultaat? En denk je er over om zelf een actieve rol te gaan spelen, misschien wel in het bestuur van ons waterschap? Haak dan aan bij het webinar van Water Natuurlijk op 20 april. Regiovoorzitter Otto Cox, fractievoorzitter Sita Dewkali en hoogheemraad Waldo von Faber praten je bij en zullen ook je vragen beantwoorden.
Het webinar is van 19.30 tot 20.30 uur en vindt plaats via Zoom. Geef je op bij Monique Lamers via e-mail mamlamers@outlook.com, je krijgt dan de zoomlink toegestuurd. Ken je anderen met belangstelling voor het water en waterbeheer in Rijnland? Dan stellen we het op prijs als je dit bericht doorgeeft.
Meer informatie: Otto Cox, wijzer55@gmail.com.


Naar het Rijksmuseum met de Museum Plus Bus

uitstapje n Op 4 april gingen 32 deelnemers van ActiVite Ontmoetingscentrum De Ommedijk in Leiderdorp met hun mantelzorgers en begeleiders op pad. Eindelijk weer een uitje en niet zomaar één! Met de Museum Plus Bus naar het Rijksmuseum in Amsterdam.

De Museum Plus Bus organiseert uitstapjes naar musea voor ouderen die dat niet meer zelfstandig kunnen. Het begint met de busrit, dat al een bijzondere onderneming is omdat de deelnemers daar niet (vaak) meer mee reizen.

De dag is verder geheel verzorgd. In dit geval kon het gezelschap genieten van koffie en een heerlijke lunch bij Brasserie Zuiderbad in Amsterdam. Met een goed gevulde maag gingen ze daarna naar het Rijksmuseum. Daar werden ze ontvangen door drie professionele gidsen. Zij vertelden honderduit over verschillende kunstobjecten en de deelnemers genoten daar zichtbaar van. Uiteraard mocht de Nachtwacht niet worden overgeslagen, dat blijft toch voor iedereen een bijzonder schilderij.

Aan het einde van de middag werd iedereen, moe maar voldaan, teruggebracht naar het Ontmoetingscentrum. Het was een fantastische dag dankzij de inzet van de Museum Plus Bus.


Kuikens in het land,         poes ’s nachts in de mand

campagne n Het broedseizoen is begonnen. De eerste legsels zijn waargenomen. Op 2 april is de provinciale mediacampagne 'Kuikens in het land, kat 's nachts in de mand' gestart. Vooral in de nacht is gevaar reëel omdat de weidevogel dan haar kwetsbare jongen niet tijdig kan waarschuwen.

Ook de agrarische natuurbeheercoöperatie De Groene Klaver (actief in het Groene Hart) vraagt aandacht voor deze actie. Een kat kan makkelijk een paar kilometer wandelen. En zwerft graag in een weiland rond. Voorkom die nachtelijke rooftocht door uw kat 's nachts binnen te houden. Kattenluik of deur dicht, zodat er meer weidevogelkuikens op kunnen groeien tot pullen en volwassen vogels. Een kattenbelletje aan het halsbandje alarmeert de weidevogelouders. Dit is sowieso een goed idee voor iedere kat. Ook vogels om het huis heen hebben hier baat bij. Zie ook poesindemand.nl.



 

Afbeelding