Belastingspreekuur in Leiderdorpse bibliotheek

hulp n BpluC organiseert donderdagochtend 14 april van 9 tot 12 uur een belastingspreekuur in de Leiderdorpse bibliotheek in gebouw De Sterrentuin.

Mensen die hulp nodig hebben bij de digitale belastingaangifte of online toeslagen willen aanvragen of wijzigen, kunnen hier terecht. Vrijwilligers van de Leidse Rechtswinkel helpen bij de belastingaangifte.

BplusC biedt de hulp op een vellige manier aan. De computers en laptops van de bibliotheek zijn beveiligd en de gegevens worden niet bewaard. Voor mensen met een jaarinkomen onder 25.000 euro is de belastinghulp gratis. Mensen met een hoger inkomen moeten 20 euro betalen. ZZP’ers kunnen geen gebruik maken van de spreekuren.

Mensen kunnen een afspraak maken aan de balie van de bibliotheek of door contact op te nemen met de klantenservice (klantenservice@bplusc.nl of 0900 2323000). Wanneer je een afspraak hebt gemaakt, hoor je wat je mee moet nemen naar het spreekuur. Deze lijst is ook te vinden op de website www.bplusc.nl/bibliotheek/taalhuis/belastingspreekuur/.

Ook in andere bibliotheeklocaties van BplusC zijn deze maand belastingspreekuren:

• Maandag 11 april, 9.00–12.00 uur in Bibliotheek Nieuwstraat;

• Dinsdag 12 april, 13.00-16.00 uur in Bibliotheek Het Gebouw;

• Woensdag 20 april, 10.00–13.00 uur in Bibliotheek Stevenshof;

• Donderdag 21 april, 17.00–20.30 uur in Bibliotheek Nieuwstraat.


Herhaalprik tegen corona voor 60-plussers

gezondheid n De besmettingsgolf door de Omikronvariant van het coronavirus duurt langer dan verwacht. Het aantal coronabesmettingen is daardoor nog steeds erg hoog. Daarom kunnen nu ook 60 tot 69-jarigen die langer dan drie maanden geleden een laatste vaccinatie of corona hebben gehad een afspraak maken voor een herhaalprik. 

De bescherming die coronavaccinatie biedt tegen ernstige ziekte en sterfte, neemt in de loop van de tijd af. Dit betekent dat de bescherming die 60- tot 69-jarigen via de boosterprik hebben opgebouwd, zal afnemen terwijl de besmettingsgolf nog aanhoudt. Daarom adviseert de Gezondheidsraad een herhaalprik voor deze groep.


Maak een afspraak

Wie tot deze doelgroep behoort krijgt vanzelf een brief. Daarin staat hoe een afspraak gemaakt kan worden. Het is ook mogelijk een afspraak te maken via coronavaccinatie.nl. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor de prik. Om in aanmerking te komen, moet het minimaal drie maanden geleden zijn dat je een boosterprik of corona hebt gehad. De herhaalprik is vrijwillig en gratis.

70-plussers en mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen ook nog steeds de herhaalprik komen halen. De Gezondheidsraad ziet geen aanleiding om andere groepen, dus mensen jonger dan 60 jaar zonder kwetsbare gezondheid, een herhaalprik aan te bieden.


Coronacijfers Leiderdorp

In Leiderdorp neemt het aantal nieuwe besmettingen met corona sinds half maart gestaag af. In de tweede week van maart kregen nog 655 Leiderdorpers te horen dat ze een positieve PCR-test hadden, vorige week – van 28 maart tot en met 2 april – waren dat er 303. Eén Leiderdorper is vorige week met corona in het ziekenhuis opgenomen.

Sinds het begin van de coronapandemie, in maart 2020, zijn onder Leiderdorpers 11.595 besmettingen geregistreerd. 111 dorpsgenoten met Covid-19 zijn in het ziekenhuis opgenomen, 29 Leiderdorpers zijn aan de ziekte overleden.