Leiderdorp werkt nog aan opvanglocaties vluchtelingen

opvang n De gemeente Leiderdorp gaat in eerste instantie 67 vluchtelingen uit Oekraïne opvangen. Maar waar dat gebeurt, is nog niet bekend. “Daar wordt nog aan gewerkt”, meldde een voorlichter van de gemeente dinsdagochtend.

Het worden in ieder geval locaties waar de vluchtelingen langere tijd, minimaal een half jaar, kunnen blijven, zei burgemeester Laila Driessen tijdens de raadsvergadering van vorige week woensdag,. “We zetten in op noodhuisvesting met perspectief. Wat we niet willen is crisisopvang met veldbedden in een sporthal.”

Momenteel zijn er al 32 Oekraïense vluchtelingen in Leiderdorp, voornamelijk moeders met kinderen en ouderen. De meesten daarvan hebben een plek gevonden bij familie en vrienden, de rest is voorlopig ondergebracht in het AC Hotel aan de Persant Snoepweg.


Zuidervaart ziet af van raadszetel

verkiezingen n Van de negentien gekozen Leiderdorpse raadsleden heeft er één besloten haar zetel in de gemeenteraad niet te aanvaarden. Dat is Marjoke Zuidervaart, die nummer 7 stond op de lijst van de Lokale Partij Leiderdorp. De LPL kreeg zes zetels maar Zuidervaart veroverde toch een plek via voorkeursstemmen. Het was echter nooit haar bedoeling om daadwerkelijk raadslid te worden; ze is liever op de achtergrond actief voor de partij. Haar zetel gaat nu naar Roel van Beelen, de nummer 6 op de lijst.


Klaverjassen

Kaarten n Marchingband Tamarco organiseert zondag 3 april een koppelklaverjasmiddag in het clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b in Leiderdorp. Aanvang 14.00 uur. Inleggeld € 6.00 per koppel. Voor wie alleen is wordt een kaartmaatje gezocht.